Dagene som følger

Den beste dagen i mitt liv, hittil. Dagen med stor “D” var endelig her. Adrenalinet pumpet som aldri før. Oppstemthet og en overveldende lykke gjorde at de detaljene som kanskje ikke gikk som de skulle, allerede er glemt: Krøllene som ikke holdt dagen ut, regnet som kom idet vi skulle forlate kirken, gjestene som dukket opp likevel, til tross for avbud. Dette har alt blitt diffuse linjer i et ubeskrivelig sterkt minne fra dagen som jeg kommer til å huske lenge, ja så lenge jeg lever.

Best day ever -- Nordiske Bryllup - Nordic Weddings, Photo by Jon Maximilian -6

Dagene som fulgte rommet minst like mange sterke følelser, men ikke like mye adrenalin. Kroppen var roligere – og naturlig nok ganske sliten. Hodet var overfylt av inntrykk, og det dukket stadig opp små glimt fra dagen som ikke hadde rukket å synke ordentlig inn. Men jeg var fremdeles varm, varm av ordene som ble sagt, klemmene som ble gitt og kanskje litt lettet over at dagen er over. – “Det er nå det begynner”, fikk vi høre mange ganger, samt: “– Husk at livet har alle slags dager, både de gode og de ikke fullt så gode.” Visdomsordene sitter løst i en slik sammenheng, alle er godt ment fra en generasjon som har gått noen skritt foran.

Best day ever :: Nordiske Bryllup : Nordic Weddings, Photo by Jon Maximilian -1

Etter et år på folkehøyskole var vi kommet til den siste dagen. En av lærerne stod foran 100 gråtkvalte 19-åringer som ikke forstod hvordan livet kunne gå videre etter dette året, og sa: “Jeg håper at dette har vært det beste året i deres liv, hittil.” Disse ordene har jeg båret med meg siden, og de minner meg på hvor jeg ønsker å ha fokus for livet mitt. Den dagen jeg gikk opp kirkegulvet for nesten ti år siden, for å love den jeg elsket høyest på jord at vi skulle være sammen for alltid, kom også disse ordene tilbake til meg.

Etter bryllupsdagen kan dere ha forventninger til at livet foran dere skal kunne overgå det dere allerede til nå har opplevd og skapt sammen. Dere to kan skape det livet som gir dere bedre dager enn den dere akkurat har opplevd. For hvis bryllupsdagen var høydepunktet, ville jo hensikten med å gifte seg være ganske deprimerende. Hvis jeg, som 19-åring, hadde visst at tiden på folkehøyskole skulle vært det beste året i mitt liv, tror jeg ikke jeg hadde sett så lyst på fremtiden. Forvent mer, drøm større, og gjør det til deres første og kanskje største felles mål som ektepar: At bryllupsdagen kan være den beste dagen i deres liv, hittil.

Best day ever -- Nordiske Bryllup - Nordic Weddings, Photo by Jon Maximilian -3

Illustrasjonsfoto:  Maximilian Photography

Skriv din kommentar