Marie og Rasmus – bruden forteller

Denne unike og personlige bryllupsfesten ble holdt i et telt på en gård rett ved sjøkanten. Marie forteller gjerne sin historie om hvordan de skapte sin egen drømmedag:

– Det viktigste for Rasmus og meg var at gjestene skulle kose seg på festen. Atmosfæren var helt magisk, med rom for den gode samtale, og masse latter og hygge. Vi ønsket et mindre formelt bryllup, og det fikk vi også.

For min del startet dagen hos mine foreldre sammen med mine to forlovere. Der tok vi oss et glass sprudlende og fikk bort litt av nervøsiteten mens vi gjorde oss klare. Vi giftet oss i den kirken jeg er døpt og konfirmert i. Min mann er halvt tysk, så seremonien ble holdt på begge språk. Gjestene og presten måtte prøve seg på sangtekster på et annet språk, noe som gjorde stemningen lett og lystig. Bryllupsbildene ble tatt rett etter vielsen (noen ble også tatt ved solnedgang – kan anbefales), og etterpå gikk vi til teltet der alle gjestene ventet på oss. Vi satte oss til bords og ble sittende lenge – med flere retter og mange taler. Vi hadde også diverse leker underveis som virkelig holdt stemningen gående. Etter middagen hadde vi sko-leken, kuttet kake og avsluttet med et stort dansegulv.” 

     Et bryllup krever mange avgjørelser, både i forkant og underveis, spesielt når en velger å gjøre store deler av forberedelsene selv. Hva var du mest fornøyd med ved planleggingen?

– At vi gikk for et telt rett ved sjøen, var virkelig en riktig avgjørelse for oss, forteller Marie. – Min mann og jeg er veldig glad i alt som har med sjøen å gjøre, og atmosfæren og stemningen ble veldig personlig. Vi kunne selv bestemme alt, fra mat og pynt til musikk. Stilen vår var leken og uformell, preget av gjenbruk og av vår kjærlighet til både mat og havet.»

Hva ble dagens høydepunkt for deg?

– Talene fra min mann, mine foreldre og mine brødre ble høydepunktet mitt for dagen. Jeg er veldig familiekjær og satte stor pris på de fine ordene. Jeg kommer også alltid til å huske hvor gøy vi alle hadde det på dansegulvet etter middagen. Alle danset, både gamle og unge.»

Vi har også spurt Marie hvilke erfaringer og tips hun gjerne vil dele med kommende brudepar, og hun er tydelig i sin anbefaling:

– Begynn tidlig! Det er mye mer planlegging enn du tror. Det blir nok også mer arbeid og stress å arrangere et bryllup hjemme, så om du ikke liker å «dille», bør du kanskje gå for noe som kommer mer ferdig. Setter du imidlertid pris på å kunne gjøre om et gammelt låvevindu til en «menyplakat”, eller lage pynt av din farfars gamle stige, kan det på det sterkeste anbefales å leie inn et telt for en mer personlig vri. Og til sist: Brudeparet står i sentrum denne dagen. Er for eksempel du og din mann spesielt glad i selskapsleker, synes jeg dere skal gå for det, og ikke tenke så mye på hva alle andre vil.»

Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage PhotographyWedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography Wedding by the sea, Norway // Nordiskebryllup / Nordic Weddings - Photo by Assemblage Photography

Kjolen: Maggie Sottero (Deidre), Belle Amie Brudesalong i Bergen
Blomster: Åse Vigre, Kreativ Blomsterdesign i Grimstad.
Kirke: Landvik kirke i Grimstad.
Frisør og Sminke: Marianne Log
Fotograf: Melani Ng, Assemblage Photagraphy.
Dress til mannen: Roberto cavalli. Kjøpt skreddersydd i Italia.

Skriv din kommentar