IGJ Design – Skog

Ina Gravem Johansen tok utdannelse til edelsmed og designer i Sverige og er nå bosatt i Troms fylke, der hun vokste opp. Her driver hun IGJ Design. Ina gjør hele smykkeprosessen selv, fra design til ferdig produkt, og produksjonen er derfor 100 % kortreist.

  – Jeg lager smykker i edelt metall. Jeg liker å hente inspirasjon fra den storslåtte nordiske naturen som jeg abstraherer, bryter opp i komponenter og setter sammen i designprosessen. Resultatet er eksklusive, men også litt «edgy» smykker – vakkert, men også litt røft.

Ina jobber mye med dynamikk i designet. Målet er at smykkene skal ha et harmonisk, men livfullt utrykk.
– Jeg tror mitt formspråk gjenspeiler den nordiske folkesjelen så vel som naturen vi omgir oss med, fortelle Ina.

IGJ Design har mottatt flere utmerkelser for smykkedesign, blant annet for en tiara i sølv. Etter dette har flere kommende bruder tatt kontakt og ønsket ekte sølvtiara til sin store dag.
– Det gikk opp for meg at dette har vært en mangelvare i markedet. Jeg har derfor utviklet en stor sølvkolleksjon, Skog, nettopp med tanke på de store anledninger. Inspirasjonen til kolleksjonen er de mange kontrastene skogen kan fremstå med. Skogen har mange rom, den er åpen, lukket, storslått, hemmelighetsfull og grasiøs. Skog-smykkene kan minne om å hvile i mosen en sommerdag og se vind og sol danse med løvet i tretoppene.

Kolleksjonen består av 11 ulike smykker som kan kombineres fritt etter egen stil og smak, blant annet to ulike tiaraer. Skog-kolleksjonen ble lansert i 2017 og har fått svært god mottakelse. Den ble blant annet plukket ut som bidrag til en eksklusiv smykkeutstilling ved Stortinget i høst. (Utstillingen het Contemporary Norwegian Jewellery Design). Kolleksjonen gir mulighet for en personlig sammensatt, men likevel komplett smykkeserie til bryllupet.
– Smykkene matcher både folkesjelen og omgivelsene til den nordiske bruden, avslutter Ina.

Mer info om kolleksjonen hennes finner du her:

_mg_0040IGJ Design // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, Foto: Aliona PazdniakovaIGJ Design // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, Foto: Aliona Pazdniakova

Designer: Ina Gravem Johansen
Foto: Aliona Pazdniakova
Modell: Solveig Krüger
Mua: Eline Spilde.

Skriv din kommentar