Maria og Mathias – Bruden forteller

gerhardsenkarlsen-6

Så lenge jeg kan huske, har jeg drømt om den dagen jeg skulle bli ført opp kirkegulvet i rosa prinsessekjole og glitrende tiara. Det ble ingen rosa prinsessekjole, men det øyeblikket jeg gikk mot min kommende mann, ble langt bedre enn alle drømmer! Det hele begynte da jeg som ung russejente ble sjarmert i senk av en kjekk medisinstudent. Fire år senere gikk han ned på kne i et hav av roseblader, og det med brukket fot! Jeg kunne ikke annet enn å rope et rungende «JA».

gerhardsenkarlsen-12

Jeg boblet over med ideer til vårt drømmebryllup. Vi hadde tidlig et ønske om å skape et bohem-inspirert og avslappet bryllup med mye personlighet. Mine beste venner i tiden etter forlovelsen ble derfor Pinterest, Instagram og en haug av ulike bryllupsmagasiner som ga meg god inspirasjon. Jeg klippet ut, lagde moodboards og surfet på Pinterest til langt på natt. Vi ønsket å feire dagen med mange gode venner og familie, og det ble derfor en utfordring å finne et lokale som rommet alle. Men ved et lykketreff kom mamma over Ringve Musikkmuseum i Trondheim. Og vi kunne ikke drømt om en vakrere ramme for bryllupet – i historiske lokaler omgitt av 130 mål med botanisk hage.

gerhardsenkarlsen-10

Noen glimt fra forberedelsene har festet seg spesielt godt: som da pappa med ti tommeltotter satt i stua og bandt små sløyfer til bordkortene; da mamma og jeg lagde brudebuketten ved kjøkkenbordet og de mange timene vi brukte på gjestebeskrivelser. Med alle mine DIY-ideer er vi takknemlige for all hjelp fra venner og familie. Det mest spesielle minnet ble likevel å få designe min egen drømmekjole, og all ære til min tålmodige skredder som måtte leve med mang en endring fra en stresset brud.

Fordi man ofte får for lite tid til å snakke med gjestene på selve bryllupsdagen, ønsket vi å lage en hel bryllupshelg. Det startet med grillfest for vennene fredag kveld, der både vennskap og konkurranseinstinkt ble testet gjennom tautrekking, leker og svømmekonkurranse. Søndag spiste vi frokost på hotellet med venner, før vi dro videre på kakefest med nærmeste familie og forlovere i hagen til mamma og pappa.

Tårene begynte å renne tidlig lørdag morgen da jeg for første gang fikk se kirkeprogrammet. Jeg kunne ikke ønsket meg en bedre start, for tenk: Mathias hadde komponert inngangsmarsjen som ble nydelig fremført av en strykekvartett. Jeg har tidenes mann! Presten balanserte det høytidelige med en god porsjon humor, og sammen med alle vennene som spilte og sang, fikk vi en spesiell og personlig vielse. Det var magisk å avslutte vielsen med å danse seg ut til Viva la vida og jubel blant alle de vi er så glad i!

gerhardsenkarlsen-11gerhardsenkarlsen01gerhardsenkarlsen

Vi hadde med oss to flinke fotografer fra Gerhardsen&Karlsen hele dagen, og det er vi utrolig glade for. Mens gjestene ble tatt imot med lokal eplemost og frukt i bakgården på Ringve Musikkmuseum, nøt vi å tusle i et blomsterhav i den botaniske hagen mens fotografene knipset i vei.

gerhardsenkarlsen-8gerhardsenkarlsen-9gerhardsenkarlsen-7gerhardsenkarlsen-2 gerhardsenkarlsen-3 gerhardsenkarlsen-5gerhardsenkarlsen-13gerhardsenkarlsen-16

Tapasen, laget av lokale råvarer, var virkelig en kulinarisk opplevelse! Med en kokk som kom på fjerdeplass i Global Chef Challenge, satte maten standarden for kvelden. Gjestene kunne mingle rundt tapasbordet, og med små bord rundt i lokalet ble det god stemning og mye latter. Vimpler og lyslenker i taket, Norgesglass med blomster, messinglysestaker fra loppis, treskilt og gamle bryllupsbilder bidro også til den avslappede stemningen og uttrykket vi ønsket oss. Med et godt vennepar som toastmastere satt latteren løst, og vi kunne lene oss tilbake og bare nyte kvelden. Selveste Aleksander With kom helt fra Oslo for å kickstarte kaffen med en intimkonsert, og med alle taler, sanger og innslag venner og familie bidro med til langt på natt, var vi helt overveldet. For en fest – all ære til gjestene!

gerhardsenkarlsen-18

Mens gjestene spiste trøndersodd, var de lykkelig uvitende om den hektiske situasjonen i bakgården: Høyttaleren vi skulle bruke til brudevalsen, streiket, og lyslenkene ute i treet sluttet å lyse. Redningen ble avspilling fra bryllupsbilen og lys fra tente mobillykter. Vi følte at vi danset på brosteinene i en italiensk bakgård, omgitt av et titalls skinnende stjerner. Da brudevalsen omsider ebbet ut, sto vi der euforiske og noe lamslåtte og tenkte: «Hva nå?» Det hadde fire familiemedlemmer tenkt på, for tonene fra en nydelig versjon av Sommerpsalm steg plutselig opp fra hjørnet i bakgården. Vi kunne sende gjestene ut i morgengryet, vel vitende om at dagen overgikk all vår fantasi!

-Maria Karlsen Eikenes

gerhardsenkarlsen-19

 

Foto: Gerhardsen & Karlsen
Brudekjole og brudepikekjoler: Designet av bruden og sydd av Iren Stenhaug
Sko: Bianco
Hår og sminke: Hanne Lise, Venue frisør Bakklandet
Smoking: Sinatra, Tiger of Sweeden
Brudebukett og blomsterdekorasjoner på bordene: Laget av brudens mor
Blomsterkrans og brudepikebuketter: Mestergrønn Mercur
Lokale: Ringve Musikkmuseum og botaniske hage i Trondheim
Mat: Kontrast Catering, Thomas Borgan

Skriv din kommentar