Julie og Andreas – Det overveldende presset

Sommeren er her! Bryllupsdagen vår nærmer seg, og det er utrolig mye som skal gjøres og ordnes. Problemet er bare at jeg ikke helt vet hvor jeg skal begynne. Hele veien har jeg hatt noen tanker om hvordan “drømmebryllupet” vårt skal bli, men hvordan man skal gjøre det om til realitet, er vanskeligere. Det er så lett å drømme seg vekk i bilder man ser på sosiale medier, og man tenker ikke helt over hvor mye arbeid som ligger bak. Det krever enormt mye planlegging, mye mer enn jeg hadde forutsett.

fotograf-lillian-nordbo-nordiske-bryllup-15

Det er en spesiell ting som har overrasket meg i denne planleggingen, og det er dette presset. Et press på å skape den perfekte dagen hvor alt skal være gjennomført til fingerspissene. Jeg aner ikke hvor det kommer fra, eller hvorfor jeg føler det, men til tider har jeg opplevd det veldig utmattende. Noen dager har det bare blitt et ork å se på alt som skal gjøres, og gleden med å planlegge har ikke alltid vært til stede. Så etter å ha gått på noen smeller med urealistiske mål og drømmer, la jeg planleggingen på hyllen i noen måneder og fokuserte i stedet på hverdagen. Det funket – i hvert fall for meg.

fotograf-lillian-nordbo-nordiske-bryllup-12fotograf-lillian-nordbo-nordiske-bryllup-13

Mitt råd til kommende bruder er at denne tiden rundt planleggingen skal være noe fint og spesielt. Ta pauser, planlegg når det er tid og overskudd til det. Ikke stress for mye over ting som ikke er blitt gjort, for det kommer på plass til slutt, uansett. Man vil gjerne se tilbake på planleggingen med gode minner og et smil om munnen, ikke som en tid der du gikk fra å være overlykkelig og nyforlovet til å bli en bridezilla med personlighetsforstyrrelse.

Derfor er jeg blitt flinkere til å minne meg selv på at det viktigste med selve dagen er at vi blir gift – ikke pynten, blomsteroppsatsen og candybaren!

Hilsen en ubesluttsom brud som jobber best under tidspress.

 

Foto: Lillian Nordbø

Skriv din kommentar