Sjokoladekake med tørket sopp

johanna-rosenlew_nordiske-bryllup_chocolate-mushroom_1

Sjokoladekake
150 g smør
600 g sukker
4 store egg
360 g mel
120 g kakaopulver
60 g tørket sopp, malt*
3 ts bakepulver
3 ts natron
1,5 ts salt
3,5 dl melk
3,5 dl varmt vann

Fremgangsmåte
Sett ovnen på 175 grader, over- og undervarme. Smør to kakeformer som er 20 cm Ø, og sikt litt mel over dem. Dette forhindrer at kaken setter seg fast i formen. Smelt smøret og sett det til side for å avkjøles. Bland sammen alt det tørre og tilsett smør, melk og egg. Miks til at er godt blandet. Tilsett det varme vannet under omrøring. Røren vil være ganske rennende. Fordel røren i de to kakeformene og stek kakene i ca 40 min. Sjekk med en kakestikke mot slutten.

Sjokoladeglasur
227 g mykt smør
750 g melis
75 g kakaopulver
30 g tørket sopp, malt*
en klype salt

Fremgangsmåte
Pisk smør og tørket sopp til det er godt blandet. Tilsett kakaopulver og salt og pisk videre. Tilsett melis litt etter litt til du har en luftig glasur. Blir glasuren for fast, kan du tilsette litt melk, en teskje av gangen, til du oppnår ønsket konsistens. * Porcini er min favoritt-sopp til denne kaken. Jeg plukker sopp om sommeren, tørker og maler dem.

johanna-rosenlew_nordiske-bryllup_chocolate-mushroom_2

Foto: Johanna Rosenlew Photography
Design og styling: Michaela, Hey Look
Kaker og oppskrift: Cakes by Aan Tafel
Lokasjon: Kaurila  Sauna, Finland

Skriv din kommentar