Kristine og Sindre – Eventyrdagen

Jeg har nok aldri vært så spent som da pappa og jeg satte oss i en av de første bilene han eide: en BMW fra 1970. Vi kjørte sakte forbi åkrene på Røyse, ned til Bønsnes. Hjertet mitt hamret, dundret – det er umulig å beskrive!

Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in WonderWedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder

Det var så vakkert da dørene gikk opp, og alle de menneskene vi er glade i, sto klare for å ta imot meg og for å feire oss. Jeg hadde oversatt en sang til Sindre fra engelsk til norsk, og moren til bestevenninnen min sang. Dette var starten på vielsen. Det første verset i sangen lød slik:

”Fra i dag av
har livet begynt
I fra nå av
blir verden vår ny
Ved din side
vil jeg forbli
Fra nå til evig tid”

Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in WonderWedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder

Strykerne spilte vakkert. André Birkeland, vår pastor, holdt en nydelig tale om det å være ekte mennesker. ”Selv om dagen i dag er som et eventyr, er ikke livet som et eventyr. Det kommer til å komme nederlag. Skuffelser. Onde dager.” Han pratet nært og hjertevarmt om å være troverdige, ekte mennesker.

Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in WonderWedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in WonderWedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder

Så var det tid for kirkekaffe. Tre store kurver med kanelboller og kaffekanner stor klare. Samtidig fikk vi nyte herlig fjordutsikt og grønt gress. Det var et ønske for meg at gjestene skulle kose seg lenge i det grønne gresset, og at de skulle få mat i magen. Det ble oppfylt.

Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in WonderWedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in WonderWedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in WonderWedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder

Jeg kunne ikke vært mer fornøyd med middagslokalet. Fjøset var lyst, passe stort, enkelt og elegant. Pynten startet vi å samle allerede i april. Mamma plukket hvitveis og blåveis som lå i press fram til 19. august. ”Noe må jeg jo bruke leksikonene mine til”, sa mamma. Hun sydde også linservietter som vi knøt forsiktig en merkelapp med navnet til gjesten på. Inni la vi en hvitveis til jentene og en blåveis til guttene. De ulike lysestakene vi hadde lånt fra kjente og kjære, skapte et varierende preg. Som en morsom effekt til bryllupsmiddagen hadde vi bryllupsbingo. Vi lagde ruter for ulike typiske hendelser som kan skje i en bryllupsmiddag: ”Bruden gråter” eller ”En baby gråter” eller ”Noen har talt for lenge”. Gjestene skulle så krysse av og etterhvert rope ut ”Bingo”, en etter en, og de fikk selvsagt premier. Et vennepar av oss var toastmastere og ledet festen på en utrolig god måte. De var trygge og hadde forberedt seg grundig. Latteren og slipset satt løst, og brudgommen gledet nok alle de varme mennene da han tok av jakken med en gang han satte seg til bords.

Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder

Så kom dagens store høydepunkt: Solen gikk sakte ned, og lykter lyste opp hele gården. Kaffe, kaker, underholdning og en midnattskonsert. Gjestene beveget seg fra Fjøset og gikk opp låvetrappa til Låven på Gjesvold gård. Det hang en stor stjernehimmel i taket. Inspirasjonen til å pynte låven hadde jeg i stor grad hentet fra Krok og Krinkel bokcafé i Bergen. Der er det en fantastisk god atmosfære, ulike bord og stoler, og alle bordene har selvfølgelig ulike duker. Uken før bryllupet kjørte jeg rundt til kjente og kjære for å låne duker i alle mulige fasonger. Vi hadde også pyntet låven med brudebildene til gjestene som hadde giftet seg før oss. Kurver med tepper sto klar dersom noen av gjestene skulle bli kalde.

Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder

Sjokoladefontene er et must i alle Banggren- selskaper og høstet stor applaus, særlig fra barna. Bryllupskaken fra Pascal, var en gave fra mamma. Hun har i mange år syntes at sukkersvanene er et kunstverk. Sløret gikk av, og i håret festet Ibe (stylisten som var med hele dagen) Jenny Packham-hårbånd, laget av Swarowski-diamanter. Sindre og jeg startet kaffen med å danse på rød løper til ”Love Is An Open Door” fra Frozen. Litt utradisjonelt. Vi mimet til teksten, danset og koste oss. ”Det så ut som om det var dere som sang”, sa den ene bestefaren vår. Da smilte vi godt.

Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder

Til slutt kom den delen jeg hadde gledet meg mest til. Jeg trodde jeg hadde fullstendig kontroll, men selv her klarte våre kjære å overraske oss. Sindre og jeg er glad i musikk, og vi hadde valgt ut de vakreste låtene vi vet om. Vi hadde fått våre musikalske venner til å synge og spille for oss. Jeg hadde også fått viktige personer i livene våre til å lese de fineste diktene jeg vet om, for jeg elsker dikt. Ekstra stas var det at barneskolelæreren min – som først oppmuntret meg til å følge skrivedrømmen – leste diktet ”Ingen kan leve ditt liv”. Sang etter sang ble spilt, og det ble sagt noen vakre og utfordrende ord. Som avslutning gikk Sindre og jeg ut på rød løper under den store stjernehimmelen til sangen ”På avstand”.

Wedding in Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo by Wide in Wonder
Foto: Wide in Wonder
Kjole: Jenny Packham
Slør: Bellamie, Bergen
Smike og hår: Ibe Hoel
Dress: House of Singles
Blomster: Finn Schjøll Blomster AS ved Amalie Stensli

 

Skriv din kommentar