Spiselige blomster

Drømmer du om sommerbryllup nå når vinteren er på vei for fullt? Når sommeren er i full blomst er ingenting vakrere enn å gå i naturen og se på blomstene. Det som er så fantastisk med disse underfulle skapningene, er at mange av dem kan spises. Ikke bare kan de gi god smak, men også vakker pynt. Ingenting kan vise en nydelig sommerdag bedre enn småkaker eller en mektig kake, pyntet og dekorert med mange av sommerens blomster.

Edible flowers // Nordiske Brylllup / Nordic Weddings, photo: Lieben foto

Når det gjelder spiselige blomster, er det alltid viktige ting å huske på, så man ikke ender opp med dårlig mage eller feil blomster. Det er mange blomster og planter som ligner på hverandre der ute, og noen av dem er faktisk giftige. Derfor må vi være nøye med bare å spise eller pynte med de blomstene vi er helt trygge på. Når planter har vokst i drivhus eller på et gartneri, kan de være sprøytet for å gjøre dem holdbare, vakre og større. På grunn av dette er det lurt å sjekke at blomstene er organisk dyrket, så du ikke spiser masse kjemikalier. Dette gjelder jo mest når de skal spises hele, for eksempel i en salat. Om de bare skal brukes til pynt, er det ikke like nøye, så lenge du skyller dem først. Blomstene holder seg bedre om du legger dem et par minutter i kaldt vann før bruk, så de både blir fuktige og kalde. Dette er jo også en fin ting med tanke på jord og smuss som ligger innimellom bladene. Om du skal dekorere en stor bløtkake, synes jeg det er vakkert å fylle kaken godt opp med blomster i de fineste farger. Men hvis blomstene skal spises, kan det være lurt å ikke overdrive bruken av dem, for magen er nok ikke vant til dem.

Edible flowers // Nordiske Brylllup / Nordic Weddings, photo: Lieben foto

De mest vanlige blomstene å bruke når man tenker på spiselige arter, er fioler, roser, erteblomster og blomkarse. Men det finnes så veldig mye mer der ute, og her er noen av mine favoritter: Kornblomst, lavendel, nellik, syrin, jordbærblomst, stokkrose og ringblomst.

 

Foto: Lieben foto
Kakebord-design: Kaisa Haugland

 

 

Skriv din kommentar