Gunhild og Knut – bruden forteller

 

Å feire bryllup hjemme på gården de sammen skulle overta, ble en helt riktig start på ekteskapet for Gunhild og Knut. Det skulle vise seg å bli en stor, men samtidig personlig fest, da brudeparet inviterte til feiring i Os i Østerdalen. Her skal du få høre noen av tankene brudeparet gjorde seg både før og etter den store dagen – vi har tatt en prat med de nygifte:Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto

Hvilke drømmer hadde dere for bryllupsdagen?
– Vi håpet å skape en strålende fest for å feire kjærligheten – ikke bare mellom oss – men vi ønsket at vår nærmeste familie og våre venner skulle få en fantastisk dag, fylt med romantikk og glede. Vi ville ikke ha det for «stivt», vi ønsket rett og slett å skape en trivelig dag helt fra vielsen til det siste dansetrinnet.

Fortell kort om brudeparets antrekk.
– Vi vurderte å ha bunader for å gjøre bryllupet enda mer «bondsk». Vi har begge bunad vi bruker minst en gang i året. Men siden en brudekjole kun skal bæres en gang i livet, så måtte det bli det! Bruden hadde kjole fra Luna Novia, kjøpt på Kristins brudesalong i Oslo. Jeg var heldig og fikk låne en kofte fra den lokale garnforretningen. Jeg hadde sko med mørkeblå semskede heler og festet blondestoff på. Knut hadde på seg en mørkeblå dress fra Oscar Jacobsen. Bukseseler og sløyfe ble spesialbestilt fra en nettbutikk på Etsy.

(artikkelen fortsetter under bildene)

Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto

Hvorfor ønsket dere å ha bryllupsfesten hjemme på gården?
– Vi vurderte alternative lokaler, og ingen passet oss perfekt. Derfor kom Knut med forslag om å sette opp telt på gården. Jeg var veldig skeptisk i starten, men vi ble enige om at det ville være flott å feire bryllupet hjemme på gården. Det ville bli spesielt, og det var en fin tanke at vi kunne gifte oss der vi skal tilbringe resten av livet. Praktisk sett var det også fantastisk – gården ligger ikke langt fra kirka, og vi kunne ta bryllupsbilder på en liten avstikker midt mellom kirka og gården.

Hvor har dere hentet inspirasjon fra, og ble dere fornøyde?
– Vi er glad i naturen og det jordnære, så stilmessig fant vi fort ut at det skulle gå i naturelementer, strie, hampetråd, gamle Norgesglass, melkespann og markblomster – alt akkompagnert av farger i jordtoner. Jeg noterte ned mange idéer og så tidlig for meg hvordan alt skulle bli. Ytterligere inspirasjon ble hentet på Pinterest, hvor det bugner av bilder fra rustikke bryllup.

Vi holdt på i over ei uke for å gjøre i stand på gården og fikk hjelp av et tjuetalls personer! Nesten alt ble snekret eller laget av stubber, vi snekret til og med en utedo for gutta – med fri utsikt. Vi fikk lånt trehvite rottingstoler av kirka og dekket bordene med hvit duk og strieløpere, sydd av naboen. Som bordpynt brukte vi skiver fra stubber. Oppå dem plasserte vi Norgesglass, og mange ble satt i sving for å fylle dem med markblomster. Fra den lokale lysbutikken bestilte vi rustikke kubbelys som minnet om bjørketrær. Hver gjest fikk sin melkeflaske med velkomstdrink, som var glasset for kvelden. Vi brukte gamle materialer for å lage ulike skilt og festet dem på gamle staur og høygafler. Lyslenker i syltetøyglass ble plassert rundt omkring i teltet, andre ble hengt i trærne. Stubbeskiver med dekorasjoner satte vi rundt omkring, og vi fylte sikkert 30 Norgesglass med markblomster. Ute hadde vi tatt fram en gammel sløydbenk og snekret en bar. Der stod det dunker med tappekran, fylt med hjemmelaget rabarbralemonade og vann. Vi brukte bilderammer og skrev ulik informasjon på dem. Vi lagde til og med pynten på bryllupskaka selv! Jeg brettet blomster av strie, og Knut ordnet små skiver av bjørk hvor G + K ble svidd inn. Selv om det ble mye jobb knyttet til å ha bryllupet hjemme på gården, synes vi det virkelig var verdt det. Vi hadde en helt fantastisk dag som, enkelt sagt, var ubeskrivelig.

(artikkelen fortsetter under bildene)

Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto Norwegian barn wedding // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Max foto

Hvordan har livet som gift vært hittil?
– Vi hadde ikke tenkt på at det var så mye å rydde opp etterpå, men vi fikk dra rett på bryllupsreise til Maldivene, mens familie og venner tok sjauen på gården. Vi tenker stadig på alle minnene fra dagen. Vi lever med en behagelig følelse av trygghet etter at vi ble gift og har det godt helt inn i hjerterota, begge to. Brura ble inngiftet, og etter det har hun tatt mer styring på hvordan hun vil ha det på gården. Storbonden setter stor pris på at gardkjerringa involverer seg i enda større grad hva angår gården. Selv om vi tilbringer mye tid på to ulike steder, i og med at Gunhild studerer i Oslo, føles det fint å være gift. Ringene våre vitner om felles hverdag og framtid – nå og for alltid.

 

Foto: Maximilan Photography
Kjole: Luna Novia, kjøpt på Kristins brudesalong
Dress: Oscar Jacobsen
Bukseseler og sløyfe: Etsy.

Skriv din kommentar