Fotograf Åsmund Holien Mo

Åsmund er født og oppvokst i Rælingen og bor nå i Oslo sammen med kjæreste og hund. Han studerte Medier og Kommunikasjon på videregående før han begynte som fotograflærling på Moment Studio i Oslo. De fire siste årene har han arbeidet som bryllupsfotograf. Høsten 2015 startet han i tillegg Bomull & Blekk  hvor de tilbyr høykvalitets-forstørrelser og innramming av folks egne bilder.

Interview with the Norwegian wedding photographer Åsmund Holien Mo // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Du har vært bryllupsfotograf i 4 år. Hva vet du nå som du skulle ønske du visste da du først begynte i dette yrket?

– Jeg har vært bryllupsfotograf i litt over fire år nå, men fotograferte og assisterte i mange bryllup i løpet av læretiden min og startet derfor ikke helt på bar bakke. Jeg har allikevel utviklet meg mye de siste årene og er glad for alle erfaringene jeg har gjort meg på veien. Om jeg skal trekke frem noe jeg gjerne skulle visst da jeg startet, så må det være å stole på meg selv – både når det kommer til det visuelle, og til valgene jeg tar for bedriften. En annen ting det har tatt tid å lære, er å tørre å presentere mine meninger for brudeparet. For når jeg er tidlig ute med å dele tips og erfaringer, vil det stort sett resultere i langt bedre bilder, uten at det går utover tidsplanen for bryllupet.

 

Interview with the Norwegian wedding photographer Åsmund Holien Mo // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Hvordan forbereder du deg til et bryllup du skal fotografere?

– Jeg blir veldig inspirert både av steder og av været og bruker god tid i forkant av bryllupet til å finne de beste stedene for portretter. Ellers handler det om å ha en god oversikt over tidspunkter og steder for dagen. Jeg liker å ha en plan, men det er minst like viktig å kunne tilpasse seg og tenke raskt, om situasjonen skulle endre seg.

Interview with the Norwegian wedding photographer Åsmund Holien Mo // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Er det et sted i Norden du drømmer om å få fotografere et brudepar?

– Mange! Jeg vil gjerne fotografere på Juvet Landskapshotell. Geirangerfjorden er også høyt på listen. En tur tilbake til Lofoten eller «månelandskapet» ved Hamningberg ville vært nydelig. Sistnevnte er nok det mest ekstreme landskapet jeg har sett i Norge. Ellers er alt som er nytt, spennende, og jeg blir minst like glad for å finne et nydelig sted rundt hjørnet, som en lang flytur unna.

Interview with the Norwegian wedding photographer Åsmund Holien Mo // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Har det å være vitne til så mange bryllup påvirket deg som person?

– Vel, det har gjort grining til en fast aktivitet på lørdager. Jeg tror (og håper) også at det å oppleve så mange flotte folk og steder, har gjort meg til et bedre menneske. Det har i alle fall gjort meg mye rikere på opplevelser.

Interview with the Norwegian wedding photographer Åsmund Holien Mo // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Hva er din styrke som bryllupsfotograf?

– Måten jeg ser bilder på. Mye annet kan læres, men akkurat det er veldig individuelt. Jeg fotograferer slik jeg gjør, fordi det er det som føles naturlig for meg. Det er den eneste måten jeg vet å fotografere på. Jeg vil ikke være fotografen som gjemmer seg i bakgrunnen med et stort zoom-objektiv. Jeg vil heller være tett på og snakke med brudeparet og gjestene. Det handler ikke om å være midtpunkt, snarere tvert imot. Bildene blir mye bedre, nettopp fordi folk vet hvem jeg er og stoler på meg, og det gjør det enklere for meg å være usynlig, når det trengs.

Interview with the Norwegian wedding photographer Åsmund Holien Mo // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

www.holienmo.no
Facebook:/fotografholienmo
Instagram: @holienmo

Interview with the Norwegian wedding photographer Åsmund Holien Mo // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Foto: Moment Studio

Skriv din kommentar