Fotograf Marianne Wåhlberg / Monsterfoto

Marianne er født og oppvokst i Tromsø, men flyttet sørover som 20-åring og har siden bodd i Oslo og Akershus. I 2010 startet hun sitt eget firma med studio i Asker og har siden det jobbet som fotograf. Bryllupsbilder tar hun hvor som helst der brudeparet måtte befinne seg – gjerne også i det store utland.

Interview with wedding photographer Marianne Waahlberg / Monster foto // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Hvordan starter dagen din?

– Ingen dager er like, men en kopp kaffe må alltid til for å klare å åpne øynene og starte dagen.

Hvordan vil du beskrive din fotostil med tre ord?
– Ekte – Levende – Glad

Hvor er det fineste stedet du har fotografert her i Norden?
– Det er vanskelig å plukke ut ett favorittsted – stemningen og lyset den dagen har så mye å si for hvordan opplevelsen blir. Jeg liker storslått natur. Har enda ikke fotografert i Nord-Norge, men Lofoten er et sted jeg drømmer om å fotografere.

Interview with wedding photographer Marianne Waahlberg / Monster foto // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings
Interview with wedding photographer Marianne Waahlberg / Monster foto // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Hvorfor er du bryllupsfotograf, og hva inspirerer deg i jobben din?

– Å kunne fange og dokumentere all den gleden som er gjennom bryllupsdagen, er det beste. Det er en jobb jeg er veldig takknemlig for. Det å få lov til å være sammen med alle disse lykkelige menneskene som har sagt Ja til kjærligheten. Det inspirerer meg å få dokumentere hele dagen til minne for ettertiden.

Kan du vise oss et av bildene dine du er mest fornøyd med?
– Det er vanskelig å skulle trekke frem ett bilde. Jeg liker å vise historien til hvert enkelt brudepar og får alltid flere favorittbilder fra hvert bryllup. Et favorittbilde har jeg som er tatt for et par år siden. Det har også blitt vist frem flere ganger. Bruden hadde en bohemsk kjole og en frodig blomsterkrans på hodet. Det var et fargerikt og flott bryllup, akkurat som brudeparet. De gjorde sin egen greie, som også gjør at dette er et bilde som har blitt ekstra kjært for meg. Brudeparet hadde en fantastisk bryllupsdag.

Interview with wedding photographer Marianne Waahlberg / Monster foto // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Har du en “flause”- historie å dele med oss?

– Heldigvis har jeg ikke gjort noen skikkelig store tabber. Men jeg har en liten svakhet at jeg er veldig dårlig på å huske navn. I dette tilfellet hadde brudgommen et dobbeltnavn. I løpet av dagen klarte jeg å kalle ham alle andre kombinasjoner enn det han faktisk het.

monsterfoto.no
Facebook: /monsterfoto
Instagram: @monsterfoto

Interview with wedding photographer Marianne Waahlberg / Monster foto // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Foto: Beate Willumsen

Skriv din kommentar