Kristine og Sindre – tid til å planlegge

Engaged, Kristine Banggren // Nordiske Bryllup - Nordic Weddings, Photo: Sparks Studios

Dersom noen hadde sagt til meg hvor mye jobb det skulle bli å planlegge et bryllup, hadde jeg virkelig vurdert å gjøre planleggingen over to år.

Det er nemlig mye jobb. Det er så lett å se på de nydelige bildene av brudepar på Instagram eller Pinterest og tenke at de ser helt bekymringsløse og frie ut, der de poserer foran kameraet. Det som er lett å glemme, er alt som ligger bak av forberedelser før selve bryllupsdagen. Etter å ha evaluert min egen bryllupsplanlegging nå i et halvt år, har jeg kommet frem til følgende tips – til meg selv og til andre kommende bruder.

1) Feire alle gode nyheter som kommer. I mitt tilfelle har det vært mange personer i mitt nærmiljø som har sagt seg villige til å hjelpe med alt fra sminke til brudebukett og andre dekorasjoner. Det har vært økonomisk gunstig, og jeg anser det i tillegg som superhyggelig og omtenksomt at noen vil bidra på denne måten!

2) Vite at det ligger mye arbeid bak hvert nydelige bryllupsbilde på instagram. Så mange ”nei” fra lokaler. Situasjoner man trodde var ”klare”, men som visstnok ikke var avklart likevel.

3) Prøve å gjøre bryllupsplanleggingen når jeg er i et fint modus. Er jeg trøtt og sliten en dag, orker jeg ikke se på framdriftsplanen vår som inneholder alle de tingene vi enda ikke har gjort. Da blir jeg bare enda mer trøtt og sliten.

Engaged, Kristine Banggren // Nordiske Bryllup - Nordic Weddings, Photo: Sparks Studios

4) Se forbi bryllupsdagen. Min forlovede og jeg møtes ofte på café for å prate om livet etter bryllupet også. Det er lett at alt fokuset dreier seg om selve bryllupsdagen, men for oss har det også vært viktig å planlegge suksess for det livet som skal leves etter bryllupet.

5) Ei jente som var brud i 2015, ga meg følgende råd: ”Prioritér de tingene du elsker, og blås i det du ikke bryr deg noe om”. I mitt tilfelle er alt det som er skriftlig, veldig viktig, og derfor legger jeg ned en god innsats der. Vielsesprogam, invitasjoner og slikt – det koser jeg meg med, og derfor bruker jeg mye tid på det.

6) Vi har valgt stikkordene enkelt og elegant – og det gjør planleggingen lettere. Ved å ha to stikkord du hele tiden kan falle tilbake på, reduseres antall valg som måtte komme din vei. Stikkord legger føringer på planleggingen hele veien og gjør veien enklere å gå.

Engaged, Kristine Banggren // Nordiske Bryllup - Nordic Weddings, Photo: Sparks Studios

Foto: Sparks Studios

Skriv din kommentar