Fotograf Eirik Halvorsen

    Interview with wedding photographer Eirik Halvorsen // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Eirik Halvorsen er født og oppvokst på Hommersåk, rett utenfor Stavanger. Han er fagutdannet betongindustriarbeider og jobbet med markedsføring i byggebransjen i to år. Etter å ha avsluttet med en verdensrekord, sa han opp jobben for å leve av fotografi. Eirik har satset fullt på forlovelses- og bryllupsfotografi og bor sammen med kona i et koselig hus på Bryne.

Hvorfor ble du bryllupsfotograf?

– Fotografi har alltid vært en hobby ved siden av dagjobben. Jeg har vært gjennom nesten alle sjangre som finnes av fotografi, fra heftig lyssetting av band og modeller til fotojournalistikk i avis. Vi nordmenn har Janteloven hengende over oss, og den gjorde at jeg trodde jeg aldri ville kunne leve av fotografi. Jeg syntes det var gøy med bryllup, men det var ikke før i vårt eget bryllup at noe stort falt på plass inni meg.

Vi var tidlig ute med å få tak i fantastiske Jeff Newsom til å fotografere oss. Da vi hentet ham på flyplassen tre dager før bryllupet, gikk jeg forsiktig bort for å hilse på han. Da slo han bort hånden min og ga oss begge en stor klem. “Hello! Nice to finally meet you”, sa han. Han bodde på gjesterommet vårt, vi tok ham med til Prekestolen, han fotograferte forlovelsesbilder av oss ute i gata og var med på siste klargjøring av festlokalet på fredagen. Han var liksom en av oss, hele tiden. Det var først under selve bryllupet at det gikk opp for meg: “Wow! Dette går det faktisk an å leve av. Å reise rundt i verden, møte fantastiske folk, henge med dem og fotografere”. Det ble et stort paradigmeskifte for meg!

Interview with wedding photographer Eirik Halvorsen // Nordiske Bryllup / Nordic WeddingsInterview with wedding photographer Eirik Halvorsen // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Hvordan tror du ektefellen din vil beskrive deg som person?

– Energisk, engasjert, sta og sær. Når jeg blir interessert i noe, går jeg 100 prosent inn for det.

Hvilken styrke har du som fotograf?

– Jeg tør å prøve, og jeg tør å feile. På den måten vokser jeg utrolig raskt og kan ende opp med spektakulære bilder fordi jeg tør å prøve. Parbildene mine har ofte sterke, stramme komposisjoner og kraftige farger, basert på slik jeg opplever verden.

Interview with wedding photographer Eirik Halvorsen // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Kan du vise oss et av dine bilder du er mest fornøyd med?

– Her er det lett å velge et bilde i regnet eller fra en stjernehimmel – noe som veldig raskt gir en mestringsfølelse. Noe av det som betyr mest for meg med det jeg gjør, er derimot når jeg får parene til å slappe av og være komfortable. Når de rett og slett kan være seg selv, og deres sanne jeg kommer til uttrykk i bildene. Allerede etter første forlovelses-fotografering i 2013, forstod jeg at dette er noe magisk. Brudgommen John var ikke så gira på å skulle bli fotografert, og han så ikke helt vitsen med å bruke mye penger på å ha en fotograf hele bryllupsdagen. Etter noen gode argumenter både fra kjæresten hans og meg, ble de enige om å gå «all in». Forlovelses-fotograferingen ble gjort nesten et år før bryllupet, og vi spaserte en liten tur og pratet om løst og fast. På vei tilbake fotograferte vi i nydelig, lav sol. Dette var en av de første gangene de hadde hatt skikkelig barnefri siden de ble foreldre, og jeg fikk tilbakemelding på at det var den kjekkeste daten de hadde hatt på 5 år! John gikk fra å grue seg til å bli fotografert i bryllupet, til å glede seg. Slike kompliment er det som får flammen inni meg til å brenne lengre og kraftigere. At jeg ved hjelp av fotografiene mine kan få folk til å føle slikt, smelter hjertet mitt.

Interview with wedding photographer Eirik Halvorsen // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Hva er ditt drømmeoppdrag?

–Det må være bryllup i et båtnaust med midnattssol i Lofoten eller på en fjelltopp i Argentina, tenker jeg.

 

www.EirikHalvorsen.com
Facebook: /Fotograf Eirik Halvorsen
Instagram: @eirikhalvorsen
Vimeo: /Eirik Halvorsen

Interview with wedding photographer Eirik Halvorsen // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, foto Carina JohansenFoto: Carina Johansen

Skriv din kommentar