Kristine og Sindre – Drømmekjolen

Jeg har tenkt på den siden jeg var en liten jente. Jeg har fantasert om den. Dagdrømt om den. Forestilt meg selv i den utallige ganger.

Jeg trodde jeg helt klart hadde funnet den 25. august 2001. VHS-en ”Det kongelige bryllup” ble spilt så mange ganger hjemme hos meg at videoen til slutt ble ødelagt. Mette-Marit Tjessem Høiby ble kronprinsesse. Kjolen var enormt vakker, og den var enormt lang. Mette-Marit blendet meg med sin skjønnhet og nydelige kjole. Det var bare det at jeg var syv år og skulle på ingen måte bli den neste kronprinsessen av Norge.

Det skulle gå ytterligere 15 år før det ble min tur til å velge kjole. Jeg hadde allerede lagt min elsk på et merke: Jenny Packham. Det surret i bakhodet, mens jeg satte i gang jakten.

Engaged // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Sparks Studios

Startskuddet gikk av på en brudesalong i Bergen. Jeg prøvde å forklare så godt jeg kunne hva jeg ønsket meg.

Men ei så. 7 kjoler ble prøvd – og hengt tilbake igjen. Jeg gikk tomhendt hjem derfra. Jeg ble frustrert, men forloveren min beroliget meg og sa at ”det er helt vanlig å prøve flere salonger”.

Etter enda to mislykkede forsøk hvor jeg prøvde ytterligere 10 kjoler, tenkte jeg i mitt stille sinn at nå tar jeg en pause fra kjolestyret.

Mamma så to frustrerte øyne hos sin egen datter og sa kontant: Hvor fører de Jenny Packham?

Vi reiste til Oslo og prøvde kjolen. Kjolen som ble Kjolen.
-Dyr, sa jeg.
-Du gifter deg bare en gang, sa mamma.

Engaged // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: Sparks Studios

Jeg skulle til London uken etter for å besøke den ene forloveren min. Jeg har ikke drevet med netthandel før, så for meg var idéen «crazy». Jeg søkte opp kjolen min + London på Ebay… og fant den! Damen som solgte den, hadde ikke fått brukt den selv, og solgte den derfor til en vesentlig billigere pris. Kjolen ble prøvd inne i et lite kott med venninna mi som speil. Litt risikabelt, men den satt perfekt. Jeg klemte godt på esken hele veien hjem til leiligheten til forloveren min.

Det var rett og slett win-win.

Jeg holdt meg til det som var budsjettet, men fikk samtidig drømmekjolen.

Og selv om jeg ikke kommer til å bære like langt slep som Mette-Marit gjorde, så er drømmen å bære noe av hennes eleganse, verdighet og modenhet.

 

Foto: Sparks Studios

Skriv din kommentar