Fotograf Michaela Klouda

Michaela er født og oppvokst i Oslo, nærmere bestemt på Makrellbekken. Etter videregående gikk hun på kunstfagskole og skulle bli kunstner, men peilet seg etter hvert inn på fotografi. Hun har svennebrev i fotograf-faget etter å ha gått i lære hos Moment Studio og jobbet som assistent for fotograf Marcel Leliënhof. Etter det satset Michaela for seg selv og har nå drevet sitt eget firma i seks år.

Interview with the Norwegian photographer Michaela Klouda // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvordan tror du forloveden din vil beskrive deg som person?

– Hmmm… Problemet med disse kjærestene er jo at de som regel får oppleve både gode og dårlige sider hos den andre, hehe..
Sta, men snill. Inkluderende. Ærlig. Til tider spontan og eventyrlysten, til tider ekstremt fornøyd med sofa og Netflix. Over gjennomsnittlig glad i dyr. Og mat.

Interview with the Norwegian photographer Michaela Klouda // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Beskriv din fotostil med tre ord.

– Naturlig, romantisk, glad.

Hva har du med deg på en bryllupsjobb?

– Utenom det selvfølgelige som alt jeg trenger av fotoutstyr, har jeg med mye rart i sekken: Vann, cola light, tyggis, fuktspray, solkrem, ekstra sko, håndkle, sysaker og strømpebukse for eksempel. Vet aldri hva man får bruk for!

Interview with the Norwegian photographer Michaela Klouda // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvor er det fineste vielseslokalet, eller plassen, du har fotografert her i Norden?

– Da jeg var lærling, reiste jeg til Alta for å fotografere to bryllup, og det er et av de fineste stedene jeg har vært. Skulle virkelig ønske jeg kunne reist dit nå – med den erfaringen jeg har – og fotografert noen «kick ass» bryllupsbilder.
Ellers er Sunnmøre utrolig vakkert. Jeg fotograferte en utendørs vielse der i sommer – på en brygge med utsikt mot fjell og fjord.
I Oslo er kanskje en vielse på Nasjonalmuseet for Arkitektur, og på DoGa, noen av de kuleste stedene jeg har fotografert. Alt som er annerledes, er bra. Og så elsker jeg jo avslappa hagebryllup med gamle epletrær.

Å nei, nå glemte jeg Koster! Koster i Sverige er favorittstedet mitt for bryllup. Etter å ha vært der og fotografert, ble Koster mitt og kjærestens faste feriested.

Interview with the Norwegian photographer Michaela Klouda // Nordic Weddings / Nordiske BryllupInterview with the Norwegian photographer Michaela Klouda // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Kan du vise oss et av dine bilder du er mest fornøyd med?

– Jeg ser alltid bryllupene jeg gjør, som en helhet og en historie, og jeg syns det er vanskelig å trekke frem ett bilde. Men dette bildet liker jeg veldig godt.
Denne dagen var ganske kald, det regnet og blåste, og det var ingen “drømmedag” for et brudepar. Men allikevel er det vel et av bryllupene jeg er mest fornøyd med fra i fjor. Det viser at man kan få fantastiske bilder uten at det er strålende sommervær.
Og så liker jeg at det er et sånt perfekt øyeblikk. Brudeparet var på vei bort dit jeg ville ta bilde av dem, men så tok jeg noen bilder mens de gikk, og vinden var perfekt.

Interview with the Norwegian photographer Michaela Klouda // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvorfor er du bryllupsfotograf, og hva inspirerer deg i jobben din?

– Det er egentlig litt tilfeldig at jeg havnet i bryllupsbransjen. Jeg ville jobbe med reklame, mote, magasiner (noe jeg fremdeles gjør innimellom), og jeg syntes bryllup var skremmende. Så mye avhenger jo av fotografen!
Men så ble det allikevel en del bryllupsfotografering, og jo mer erfaring jeg har fått, jo tryggere har jeg blitt, og jo mer elsker jeg bryllup.
Jeg liker å jobbe med ekte mennesker og ekte følelser, og det er like gøy og spennende hver gang jeg får møte et nytt brudepar og får et lite innblikk i livet deres.
Bryllupsfotografering er den perfekte kombinasjonen av dokumentarfoto og kreativitet. Og så er det jo fint å kjenne på litt nerver før en jobb –  da blir jeg jo bare ekstra skjerpet!

 

www.michaelaklouda.com
Facebook: /Michaela Klouda Photography
Instagram: @MichaelaKloudaPhotography

Interview with the Norwegian photographer Michaela Klouda // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Foto: Remi Juliebø

Skriv din kommentar