Fotografene bak Sparks Studios

Sparks Studios ble startet i 2012. Med sin bakgrunn fra film og video ønsket Stian Kervell først og fremst å lage bryllupsfilmer. Han kommer fra Os utenfor Bergen, men har bodd i selve Bergen de siste 11 årene. I dag driver han Sparks Studio sammen med sine kone, Kristine, som flyttet fra Bømlo til Bergen for 6 år siden. Kristine har bakgrunn som frisør og makeup-artist og begynte i Sparks Studios i 2014. Vi har stilt noen spørsmål for å bli bedre kjent med denne talentfulle fotograf-duoen fra Vestlandet.

Interview with the Norwegian photographers behind Sparks Studios // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hva vil dere si er fordelene og ulempene ved å jobbe sammen som ektepar?
Stian: – Fordelen er at du har en ektefelle og bestevenn som forstår jobben din, og som du har mulighet til å reise og oppleve ting sammen med, også i jobbsammenheng. Ulempen er selvsagt at det ofte er vanskelig å legge bort jobben og bare ha alenetid. Behovet for «datenights» blir dermed større og mer verdsatt!

Hvor er det flotteste stedet i Norden for både vielse og fotografering?
Stian: – Det tror jeg må være Bømlo Gamle Kirke, en liten, koselig, gammel kirke med vanvittig mye sjel og intim atmosfære. Utendørs er favorittstedet der vi har fotografert, under et epletre i en hage som tilhørte bestefaren til bruden.

Hva har dere alltid med i vesken på en bryllupsjobb?
Stian: – Altfor mye utstyr, hehe! Vi har blant annet med tre kameraer og en del objektiver, men bruker sjelden alt.
Kristine: – I tillegg passer vi alltid på å ha med litt mat og drikke, slik at vi holder energien oppe frem til festen begynner.

Interview with the Norwegian photographers behind Sparks Studios // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvorfor har dere valgt akkurat bryllupsfotografering, og hva er det som inspirerer dere i denne jobben?
Kristine: – Vi får muligheten til å fortelle historien fra bryllupsdagen som brudeparet kan ta vare på og gi videre til neste generasjon. Å fange autentiske øyeblikk som skaper gnist dem imellom, selv etter 30 til 60 års ekteskap.
Stian: – Vi er glad i mennesker, og vi syns det er et privilegium å få være kreative og samtidig fange ekte følelser og øyeblikk på en så intim og spesiell dag. Vi blir ofte inspirert av parene når de uttrykker kjærlighet for hverandre i en omfavnelse, i en tale eller i sitt første møte i kirken. Vi kjenner fort at inspirasjonen treffer oss når lyset er nydelig, når vi har fanget et spesielt øyeblikk, eller når vi har kommet over en nyoppdaget location.

Interview with the Norwegian photographers behind Sparks Studios // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Kan dere vise oss et av bildene dere er mest fornøyd med?
Stian: – Dette er en av favorittene mine. Det er parets første kyss – under epletreet som nevnt tidligere. Dette representer mye av det vi står for, et ekte og sant øyeblikk, med masse kjærlighet. Et bilde som også viser kjærligheten fra familie og venner.

Interview with the Norwegian photographers behind Sparks Studios // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Kristine: – En av mine favoritter er tatt på en kald novemberdag med vind og regn i luften. Jeg elsker at de, til tross for dårlig vær, er så fokusert på hverandre og til stede i øyeblikket, og bildet formidler denne ekte og varme følelsen videre til oss.

Interview with the Norwegian photographers behind Sparks Studios // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvem bør velge dere som fotograf?
Stian: – Først og fremst de som liker arbeidet vårt. Par som er åpne, avslappet, elsker hverandre og som tenker at bryllupsdagen først og fremst dreier seg om deres kjærlighet til hverandre. Par som ikke bryr seg så mye om andres forventninger og tradisjoner, men gjør ting på sin egen måte.
Kristine: – Vi er veldig begeistret for «elopements» og håper å få være med på mer av det i framtiden. Selv giftet vi oss i utlandet og hadde en fantastisk opplevelse der vi kombinerte både bryllup og bryllupsreise.

 

www.Sparks Studios
Facebook: /Sparks Studios Photograpy
Instagram: @Sparks Studios

Interview with the Norwegian photographers behind Sparks Studios // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Foto: Selvportrett

 

Skriv din kommentar