Brudebuketten – i søpla eller på veggen?

Dagen er over, og gjestene har reist hjem. Du sitter nå igjen med minnene og blomster som har begynt å visne. Men hva skal du gjøre med brudebuketten? For mange er det vanskelig å kaste buketten som ble en del av den store dagen, den henges til tørk og settes øverst på hylla. Dessverre er det i svært få tilfeller at det blir et vellykket og varig resultat. Hva med å presse blomstene i stedet? Med pressede blomster har man utallige muligheter – for eksempel å ramme dem inn.

Wedding bouquet art // Nordiske Bryllup / Nordic WeddingsWedding bouquet art // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Tips til pressing av blomster:

– Press dem så ferske som mulig.

– Bruk trekkpapir eller et annet papir som absorberer fuktighet uten å krympe. Avispapir har en tendens til å krympe og gi sverte på blomstene. Med tørkepapir kan blomstene få avtrykk av papirets mønster.

– La blomstene gjerne ligge i press i 4-6 uker. Fargen blir bedre bevart når blomstene får ligge i press lenge.

– Har du dårlig tid kan du presse blomstene i mikrobølgeovnen. Press blomstene i en bok (uten metallinnbinding) og varm boken i 30-60 sekunder. La de avkjøles litt før de får en ny runde. Når de er tørre, bør de ligge i boken et par dager før de er klare til bruk.

Wedding bouquet art // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Foto: Nordiske Bryllup / C.W.Rosenhoff
Rammer: Moebe rammer fra Larsen i Hamar

Skriv din kommentar