Nordisk høstbryllup

Årstiden man velger å gifte seg i, har mye å si for en bryllupsfeiring her i Norden. Til tross for at alle årstidene byr på vakre scenarioer, tyr mange til sommeren. Høsten er godt likt av mange, men man vet også hva slags uvær den kan by på. Eirin og Tor Erik tok allikevel sjansen og fikk en deilig høstdag, akkurat slik de hadde sett for seg. Vi har fått noen ord fra den kunstneriske bruden om planleggingen og gjennomføringen av deres vakre feiring:

Fall wedding inspiration // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: C.W.Rosenhoff

Høsten har – med alle vakre farger, lukten av dugg i gresset og løv som danser i vinden – alltid betydd nye muligheter og nye begynnelser for meg. Denne høsten skulle imidlertid bli noe helt utenom det vanlige. Vi skulle love hverandre livslang kjærlighet og troskap. Vi skulle bli mann og kone. Vi skulle gifte oss.

Fall wedding inspiration // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: C.W.Rosenhoff Fall wedding inspiration // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: C.W.Rosenhoff Fall wedding inspiration // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: C.W.Rosenhoff

Planleggingen av den store dagen startet med blanke ark, men det var lett å la seg rive med av Pinterest, Instagram og masse fine nettsider. Vi fokuserte tidlig på å få på plass de store linjene, for så å kunne kose oss med detaljene. Invitasjoner og trykksaker laget vi selv. Bruden laget blomstertemaer og kalligrafitekster for hånd. Disse ble scannet inn og brukt både på invitasjon, kirkeprogram, meny og takkekort. Invitasjonene i sort/hvit ble lagt i brune konvolutter hvor vi hadde limt inn «marmorert» papir i blåturkise farger.

Fall wedding inspiration // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: C.W.Rosenhoff Fall wedding inspiration // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: C.W.Rosenhoff Fall wedding inspiration // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: C.W.Rosenhoff

Jeg var så heldig at min vidunderlige mamma våget seg på å designe og sy kjolen min. Det var helt fantastisk å ha på seg kjolen hun har sydd tanker og kjærlighet inn i!! Brudesløret som min mamma hadde da foreldrene mine giftet seg for snart 50 år siden, satte prikken over i’en. Min storesøster, som er frisør, ordnet håret mitt og hjalp meg med sminken. Vi fikk salongen for oss selv, og jeg ble gjort skikkelig stas på. Noen av mine nærmeste venninner kom og sørget for å holde nervene i sjakk.

Fall wedding inspiration // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings, photo: C.W.Rosenhoff

Bryllupsfesten fortsatte på vakre Disen gård som ligger høyt oppe på Disenåsen med utsyn over byen. Der ble det bryllupsfest med deilig tapas fra Vann i munn, hjemmebrygget bryllupsøl og hjemmebakt bryllupskake etterfulgt av dans under stjernene.

Tekst: Eirin Pettersen

Foto: C. W. Rosenhoff
Brudekjole: Rigmor Pettersen (brudens mor)
Trykksaker: Eiring Pettersen
Dress: Hugo Boss
Hår og sminke: Elisabeth Yoo-Mee Tjugen (brudens søster)
Krans, bukett og knapphullsblomst: Damplass blomster

 

Skriv din kommentar