To ulike bryllupskulturer – Del 2

Med erfaring som fotograf i både amerikanske og norske bryllup, har jeg lagt merke til en rekke forskjeller i de to bryllupskulturene. Du kan lese første del i serien her.


Gamle biler i norske bryllup

I bryllupene jeg har fotografert i Norge de siste årene, har jeg lagt merke til at mange brudepar kjører fra vielsen i en gammel (gjerne vintage) bil. Vi ser dette noen ganger i USA, men der er det mer vanlig at en limo eller «party-buss» kjører brudeparet og forloverne fra sted til sted. Jeg synes det er morsomt og interessant med de gamle bilene. Du er selvfølgelig ikke avhengig av en veteranbil for at det skal bli et flott bryllup, men det gir et attraktivt element til bildene og bryllupet (så lenge det ikke brukes for mye i bildene).

mart.thomas-27 copymart.thomas-14 copy


F
orlovere

Fordi jeg kommer fra USA, hvor vi er vant til mange forlovere, ble jeg ganske overrasket da jeg fikk vite at det i Norge er vanlig med èn, kanskje to, forlovere. Flere enn to er en nyere trend, etter hva jeg har forstått. Jeg har blitt ganske vant til å fotografere grupper på 18-26 personer (i USA) i hvert bryllup, og ting tar naturlig nok lengre tid. Da har en også flere alternativ med bildene, så det var litt av en justering for meg i starten med så få forlovere. MEN, nå elsker jeg det! Fotograferingen går lettere og raskere, og ting går roligere for seg. I tillegg har man mindre sjanse for at en beruset forlover slipper buksene og ber deg ta bilde av det … (ja, det har skjedd meg .. to ganger!)

mari.christian.-24 copysusan.chris.all-490


Med fokus på detaljer

I Statene har det vært en økende trend de siste årene at paret tar seg tid til å investere i de små detaljene i bryllupet. Det kan virkelig lønne seg, og hvis det gjøres riktig, kan det skille ditt bryllup en del fra de andre bryllupene folk deltar i hvert år. Detaljer gir bryllupsgjestene en sjanse til å oppdage mer av hvem du og din ektefelle er. De viser mer enn bryllupsfargene og brudekjolen. Det er personlig, og jeg elsker å fotografere og følge denne trenden etterhvert som den utvikler seg. Jeg ser noen bruder investere tid i detaljene her i Norge, men jeg tror mange flere bryllup kan «tjene på» å legge mer vekt på dette. Selv detaljer som et gammelt teppe, eller et hjemmesnekret skilt som du ser nedenfor, kan føye morsomme farger og personlighet til bildene. Å tenke litt utenfor boksen kan gjøre mye i et bryllup.

josh.amanda-49 copymike.ragnhild.favs-62jeremy.kari.portraits-130 copy 2mari.christian.-74 copy


Følelser og spontanitet

Vær aldri redd for å vise følelser på bryllupsdagen. Disse øyeblikkene er noen av de mest dyrebare i løpet av dagen. Noen ganger kan slike øyeblikk skapes, andre ganger skjer de spontant. I Norge er stemningen i brylluper ofte noe mer avslappet, og det er flott på sin måte. Mens i Statene virker det som at følelsene generelt er sterkere – noe som ofte fører til mer ekstreme følelsesuttrykk på bildene. Begge deler er flott, og hvert bryllup er forskjellig uansett hvor det holdes, så dette er ikke noen tommelfingerregel. Jeg oppfordrer uansett alltid paret til å være frie og til å nyte hvert øyeblikk av dagen … selv om det betyr å hoppe i foreldrenes seng før du tar på brudekjolen.

brandon.hannah-98 copyjosh.amanda-28 copy

Foto: Michaela Potterbaum / www.michaelanichole.com

Skriv din kommentar