Brudgommens tilbehør – Del 1

Trend Him // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Mange gjør den feilen at de helt glemmer brudgommens bekledning når bruden skal pyntes. Klærne til mannen er faktisk like viktige for helheten, og ikke noe man bør nedprioritere. Cecilie Olsen fra Trendhim har delt gode tips med oss, om ulike typer tilbehør du kan ha glede av på den store dagen din. Først ut er slipsnålen og mansjettknappene.


Slipsnålen – en sikker vinner

Det er ikke lett å holde finstasen pen og pyntelig gjennom en lang dag. Utover kvelden merker man gjerne at ulike accessories begynner å sitte litt skeivt på. Om du ikke kan stole på noe annet, er det i alle fall godt å vite at slipset sitter. Dette er det en slipsnål kan gjøre for deg.

Det er mange som er i tvil om hva de skal se etter i en slipsnål. Derfor har vi samlet noen gode råd til deg:

  1. Slipsnålen må ikke være lengre enn 3/4-deler av bredden på slipset og minimum 2,5 cm.
  2. Man bør velge en nål som matcher alle andre accessories av metall. Dette gjelder alt fra ring til ur og belte.
  3. I bryllup bør man velge sølv eller gull.
  4. Slipsnålen skal plasseres langt høyere enn de fleste tror. Den bør festes mellom den tredje og fjerde knappen i skjorten.

Mansjettknapper – Trendy accessories

Når man skal velge accessories, kan det oppleves som om det er altfor mange regler som må følges. Heldigvis er det ikke slik når det kommer til mansjettknappene. Her er det bare én grunnregel vi ikke må glemme: Knappene bør passe med andre accessories i metall, som slipsnål og belte.

Det er selvsagt også mulig å gå for varianter i silke, lær eller ulike tretyper.

Det er imidlertid ikke bare fargen som skiller ulike typer mansjettknapper fra hverandre. Her er det mye å velge mellom til ditt bryllup. Du kan blant annet gå for en hvalmodell, en torpedovariant eller bare en silkeutgave, for å nevne noen. Det er egentlig bare funksjonaliteten som skiller disse fra hverandre.

Ellers er det bare å gå for det som passer din smak. Det finnes noen gode råd du likevel kan vurdere:

  • Har du et stort håndledd? Da kan det være en god idé å tenke gjennom hvilken type funksjonalitet du har behov for i mansjettknappene.
  • Om du har mindre håndledd, kan det også være mer komfortabelt å benytte mindre knapper.
  • Ikke glem å kjøpe riktig skjorte! Det er viktig at du skaffer deg en som er tilpasset bruk av mansjettknapper. Disse kalles for mansjettskjorter.

Trend Him // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - 2
Foto: C.W.Rosenhoff

Du finner slipsnåler og mansjettknapper hos Trendhim her og her.

– Cecilie Olsen, Trendhim.

 

Skriv din kommentar