Grove vafler med raspet eple

Grove vaffler // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Vafler er en sikker vinner! Når man i tillegg får de servert i gapahuk, med hjemmelaget syltetøy, rømme og deilig kaffe, da er det lite som slår vafler. Denne oppskriften, fra mammaen til Kristine i redaksjonen vår, inneholder eple – noe som gjør den ekstra frisk og god. Hva med å ta med din kjære på date i skogen og overraske med nystekte vafler på bålet?

Grove vaffler // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Her er oppskriften fra mor Dalen:

3 egg
250 g sukker
250 g margarin
7,5 dl melk
3 dl kulturmelk
500 g hvetemel
150 g grovt hvetemel
1 ts bakepulver
3-4 epler

Fremgangsmåte:

  1. Pisk egg og sukker til eggedosis.
  2. Smelt smøret, ha i melk og kulturmelk.
  3. Bland hvetemel, grovt hvetemel og bakepulver. Bland halvparten av melblandingen i eggedosisen.
  4. Rør inn litt av væsken, resten av melblandingen og så resten av væsken.
  5. Rasp eplene på det groveste på rivjernet og ha i røren.
  6. La røren svelle i 15 minutter.
  7. Stekes i varmt, smurt vaffeljern.

Grove vaffler // Nordiske Bryllup / Nordic WeddingsGrove vaffler // Nordiske Bryllup / Nordic WeddingsGrove vaffler // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Foto: Nordiske Bryllup / C.W.Rosenhoff

Skriv din kommentar