Blåbærmuffins med smuldrepai

Blueberry muffin // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Vi avslutter blåbærserien vår med deilig inspirasjon til kakebordet, fra dyktige Leila Lindholm . Disse blåbærmuffinsene fra boken hennes A piece of cake vil både små og store bryllupsgjester elske.

Begynn med å lage Lindholms grunnoppskrift på klassiske muffins (se nedenfor). Leila anbefaler å blande de tørre og de våte ingrediensene hver for seg. Deretter blander du alt raskt sammen uten å røre for mye. (Det gjør ikke noe om det er små melklumper i røren.) På denne måten blir muffinsene fine og luftige, samtidig som de blir saftige og gode.

Blåbærmuffins med smuldrepai:

(6 store muffins)

100 g smør

2 dl melk

skall fra 1 sitron

2 økologiske egg

1 1/2 dl sukker

1 ts vaniljesukker

4 dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 klype salt

————————

5 dl friske (eller fryste) blåbær

Blueberry muffin // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Smuldredeig:

75 g kaldt smør

2 dl havregryn

1 dl hvetemel

1 dl sukker

Fremgangsmåte:

  1. Forvarm ovnen til 175 °C.
  2. Lag muffinsrøren etter grunnoppskriften.
  3. Sett papirformer i et muffinsbrett. Hell bær og muffinsrøre lagvis i formene til de er 2/3 fulle. Spar litt av blåbærene til pynt.
  4. Lag smuldredeigen. Skjær smøret i terninger og ha det i en bolle sammen med havregryn, mel og sukker. Bland det med fingrene til du får en smuldredeig.
  5. Strø litt av smuldredeigen oppå hver muffins og pynt med resten av blåbærene.
  6. Stekes ca 20 minutter midt i ovnen.

Vel bekomme!

Blueberry muffin // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Foto: Nordiske Bryllup / C. W. Rosenhoff

Skriv din kommentar