Blåbærvelkomst

Hva med å servere noe friskt og godt til gjestene når de ankommer festlokalet? Denne drinken passer perfekt som velkomstdrink i et sensommer-bryllup når skogen er fylt opp av deilige, friske blåbær. Oppskriften har jeg funnet her, og den er både enkel og alkoholfri. Det er lurt å ha et alkoholfritt alternativ til velkomstdrink som passer for alle: de gravide, de som kjører, barn eller andre som skulle ønske det.

Alcohol free Bluberry drink // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Begynn med å lage en sourmix (denne kan også kjøpes ferdig):

Sourmix:

Nok til 1 liter:

10 lime
2 sitroner
1 appelsin
2 dl varmt vann
2 dl sukker

Press frukten
Tilsett sukkeret utrørt i varmt vann
Ha gjerne litt eggehvite i for å få skum

Til ett glass blåbærdrikk trenger du:

6 blåbær
4 druer
2 bringebær
3 cl sourmix
Sprite
Knust is

Knus bærene og druene godt sammen med sourmixen. Fyll deretter på med Sprite og knust is. Jeg har valgt å lage en variant uten is og har brukt noe mer av bærene og sourmixen enn oppskriften sier, siden det blir mer Sprite i glasset. Smak deg frem til hva du syns blir den beste kombinasjonen. Pynt gjerne med blåbær flytende på toppen eller på et strå som rørepinne. Lykke til!

Alcohol free Bluberry drink // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Foto: Nordiske Bryllup / C.W.Rosenhoff

Skriv din kommentar