Fra blomsterengen

Det er på ingen måte feil å bruke markblomster eller blomster fra hagen til brudebuketten. Det enkle kan være så utrolig vakkert. Prestekrager og margeritter, for eksempel, ser nesten like ut og har god holdbarhet – både i bukett og som dekorasjon. Andre holdbare blomster du kan plukke selv, er forglemmegei, hundekjeks og marikåpe. Dersom du ønsker å bruke markblomster, kan du fortsatt få en blomsterdekoratør til å lage buketten for deg. Markblomster sammen med snittblomster kan være en god kombinasjon som fremdeles gir den naturlige blomsterengfølelsen.

bryllup_honefoss_bryllupsfotograf_anne-margrethe_malkenes_mathiesen_oslo_selskapslokale_bryllupsideer_30

Fra hagen er det også utrolig mye fint du kan bruke til både bukett og dekorasjoner. Av de blomstene som fins i mange hager, har en liljer, roser, peoner eller hortensia. Du kan også plante frø om våren og høste inn ringblomster, solsikker eller erteblomster – som gjør seg spesielt godt i brudebuketten. Det er også mye grønt fra hagen du kan bruke. Tradisjonelt har det vært brukt mye eføy til både dekorasjoner og buketter, men sølvkrans og lammeører er begge grønne planter som også holder seg godt i vaser eller bukett.

bryllup_honefoss_bryllupsfotograf_anne-margrethe_malkenes_mathiesen_oslo_selskapslokale_bryllupsideer_34

Noen tips om du skal ut og plukke blomstene selv:

  • Plukk gjerne blomstene om kvelden eller tidlig om morgenen, da er de ikke uttørket og har bedre holdbarhet.
  • Bruk saks, ikke riv av slik det er vanlig å gjøre når en plukker blomster.
  • Ta med en bøtte med vann som du setter blomstene i med det samme. La blomstene stå kjølig dersom de ikke skal brukes med en gang.

bryllup_honefoss_bryllupsfotograf_anne-margrethe_malkenes_mathiesen_oslo_selskapslokale_bryllupsideer_4(pp_w600_h899)bryllup_honefoss_bryllupsfotograf_anne-margrethe_malkenes_mathiesen_oslo_selskapslokale_bryllupsideer_35

Foto: Anne Margrethe Photography

Skriv din kommentar