Fotograf Tone Molnes

Tone Christin Klepp Molnes (29) er født og oppvokst på Sunnmøre – omringet av hav og høye fjell – og bor for tiden i nærheten av Ålesund. Tone er samboer med en grafisk designer som også deler fotointeressen. I 2010 startet hun sitt eget firma og har siden da drevet som bryllups- og livsstilsfotograf.

Interview with the Norwegian photographer Tone Molnes // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvordan påvirkes hverdagen av yrket ditt?
– Det beste med yrket mitt, er at jeg har muligheten til å skape noe. Og ikke minst det at jeg får komme så tett på nye mennesker. Jeg fotograferer alt – fra barn, til bryllup og events. Dette påvirker hverdagen min i stor grad. Jeg elsker det naturlige lyset og tenker lys og stemninger i nesten alt jeg foretar meg. Hvert nytt sted er en mulig lokasjon. Jeg er et lyttende menneske og liker å finne det særegne glimtet som alle har.

Interview with the Norwegian photographer Tone Molnes // Nordic Weddings / Nordiske BryllupInterview with the Norwegian photographer Tone Molnes // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Kan du vise oss et av dine favorittbilder?
– Jeg elsker spontaniteten i dette bildet. Og ikke minst nærheten og gleden. Dette var et par som hadde en helt unik kjemi. Bildet representerer også min dokumentariske stil. Dette er et ekte øyeblikk der følelsene legger føringene.

Interview with the Norwegian photographer Tone Molnes // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvorfor skal noen velge akkurat deg som bryllupsfotograf?
– Det er dette jeg brenner for! Jeg er genuint interessert i at brudeparet skal sitte igjen med følelsen av at deres bilder er unike. Og at stemningen på bryllupsdagen ble fanget nettopp slik den var. Jeg legger mye i forarbeidet, både i møtet med brudeparet og i valg av lokasjon, for å få frem parets særegne uttrykk.

Interview with the Norwegian photographer Tone Molnes // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvor henter du inspirasjon før du skal fotografere et bryllup?
– Jeg finner mye inspirasjon på lokasjonen vi velger, og tar meg alltid god tid til å finne steder som gir mange muligheter. Det er viktig for meg at brudeparet sitter igjen med varierte bilder, både med tanke på bakgrunn og poseringer.

Interview with the Norwegian photographer Tone Molnes // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Har du noen tips til kommende brudepar som skal bli fotografert?
– Velg fotograf ut fra stilen dere ønsker, og ikke minst tenk på kjemi. Er kjemien god, er resten bare ren moro. Og stol på at fotografen gjør jobben. Jeg sier alltid til brudeparet at selve fotograferingen skal være som et lite pust i bakken – et lite avbrekk den dagen, der de endelig kan være bare de to sammen. Dette hjelper ofte til at de senker skuldrene og finner roen. Så nyt dagen og fokusér på hverandre!

 

www.tonemolnes.no
Facebook: /FotografToneMolnes

Interview with the Norwegian photographer Tone Molnes // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Foto: Torbjørn Sandbakk

Skriv din kommentar