Det perfekte bryllupsbildet

Brudepar har ulike tanker om hvordan bryllupsbildene deres skal se ut. Pinterest-gallerier fylles opp med ulike poseringer man ønsker å få med, og flere har klare tanker om hvor bildene bør tas. Som bryllupsfotograf får jeg stadig høre: «Vi ønsker noe litt utradisjonelt». Men hva er egentlig forskjellen på tradisjonelle og utradisjonelle bilder?

Fotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings Fotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Det de aller fleste ser på som tradisjonelle bilder, er de oppstilte bildene i helfigur som brudeparets foreldre ønsker å ha på veggen. Man bør se brudeparet fra topp til tå, og de skal helst se inn i kamera. Dette er et informativt bilde – «slik så vi ut da vi giftet oss», og for noen er dette alt man har behov for å printe ut. Uavhengig av hvilken fotograf dere velger, vil jeg anbefale at dere får tatt i det minste ett slik bilde.

Fotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic WeddingsFotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Men hva er så utradisjonelle bilder? For noen er svaret kanskje så enkelt som at man ikke ser inn i kamera. Andre igjen ønsker noe arrangert, med ulike «props» og spesielle lokasjoner: På kafé. Dypt inne i en skog. Midt i en traffikert bygate. Inni og utenfor et falleferdig hus… For 50 år siden var nok dette definitivt regnet som utradisjonelt, selv om det meste er sett i dag.

Fotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings Fotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic WeddingsFotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

En populær trend som nå går verden over, er en blanding av dokumentariske og iscenesatte bilder. Man skal helst ha bilder fra morgen til kveld, og alle detaljene skal være med.

Dokumentariske bilder er øyeblikk fanget slik som de er, uten innblanding fra fotografen. Noen fotografer velger kun denne stilen.

Iscenesatte bilder er som ordet sier – iscenesatt, men det er stor variasjon innenfor denne kategorien. Enkelte fotografer plasserer brudeparet i unike omgivelser hvor fokuset ligger på bildet i sin kunstneriske helhet. Her kan brudeparet fylle så liten del av bildet at de knapt synes. En annen måte å iscenesette på, er å gi brudeparet noe å gjøre, som for eksempel å gå bortover en vei, eller stå i en bestemt posisjon. Noen ganger er det åpenbart, andre ganger ikke. Hvordan denne iscenesettingen gjøres, kan si mye om stilen til fotografen.

Fotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic WeddingsFotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic WeddingsFotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings Fotograf Tone Molnes // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Dette er kun en veldig enkel beskrivelse av noen ulike stiler som finnes i dag. Min anbefaling når dere skal velge fotograf, er å tenke over hvordan dere ønsker å bli fremstilt. Forsøk deretter å finne en fotograf som er flink til å få frem dette. Lykkelige, morsomme, avslappede, kunstneriske, mystiske, elegante, romantiske – er ord som kan hjelpe dere med å finne frem til deres uttrykk.

Takk til fotografen Tone Molnes som har bidratt med stemningsfulle bilder til denne artikkelen.

Foto: Tone Molnes
Sted: Sunnmøre
Brudepar: Kristin og Kristoffer
Kjole: Pronovias Barcelona
Hår og sminke: Henriette Løvold Hellebust
Blomster: Mille Fleurs AS

Skriv din kommentar