Marte laget drømmekjolen

Da Kaja gikk opp kirkegulvet for å gifte seg med sin Thomas, kunne hun være sikker på at ingen hadde båret en lignende brudekjole. Den hadde hun nemlig vært med å designe selv – med god hjelp av designeren Marte Jacobsen, som laget kjolen til henne. Marte er også brudgommens barndomsvenninne, og det hele gikk for seg uten at han ante noe om deres samarbeid.

Marte // Nordiske Bryllup // Nordic WeddingsMarte // Nordiske Bryllup // Nordic Weddings

Kaja kontaktet Marte da hun ikke helt kunne finne drømmekjolen i butikken. De kjente hverandre såvidt fra før, så Kaja visste at Marte har studert Mote og Produksjon ved HIOA og ble uteksaminert i fjor. Selv om hun ikke hadde sydd brudekjoler før tok hun utfordringen fra vennens kommende kone. De ble enige om å designe ikke bare én, men to kjoler til den store dagen.

Marte // Nordiske Bryllup // Nordic WeddingsMarte // Nordiske Bryllup // Nordic Weddings

«Jeg var så nervøs da jeg satt i kirken og ventet på at dørene skulle gå opp, og veldig spent på å se reaksjonene på kjolen,» forteller Marte. Siden de to hadde sitt første møte i september i fjor har de etterhvert blitt godt kjent. Mange idéer har blitt diskutert, og ærlighet har vært et viktig stikkord. Når man plutselig har alle muligheter, kan det bli vanskelig å bestemme seg. «Til slutt måtte jeg be Kaja om ikke å kikke mer på brudekjoler. Hun fikk så mange idéer, og jeg måtte snart begynne å sy!» ler Marte. De fant silkestoffer i Oslo og nydelige blonder i København. Resultatet ble to vakre kjoler – én til vielsen, og én til festen.

Marte // Nordiske Bryllup // Nordic WeddingsMarte // Nordiske Bryllup // Nordic Weddings

«Jeg har ikke hatt noen plan om å jobbe med brudekjoler, men jeg så på det som en spennende utfordring jeg kunne lære mye av. I studietiden jobbet jeg mest med streetwear, så dette er jo noe helt annet. Det har vært en læringsprosess og en god erfaring å ha med seg,» sier Marte, som ikke har latt seg skremme av at det var mye arbeid. «Jeg gjør det gjerne igjen!»

Hvis du kunne tenke deg å få designet en kjole slik som Kaja gjorde, er det nok flere som Marte som gjerne tar slike oppdrag. «Vil du få laget en kjole du har sett i butikken, vil det kanskje lønne seg å kjøpe den der. Finner du ikke noe du liker, kan du for eksempel kontakte en skole som utdanner designere og skreddere. Lærerne har ofte god oversikt over hvem som kan passe,» sier Marte. «Du kan absolutt komme like godt ut med en skreddersydd kjole – både med tanke på kvalitet og budsjett,» forteller hun til slutt.

Marte // Nordiske Bryllup // Nordic WeddingsMarte // Nordiske Bryllup // Nordic Weddings

Foto : Kristianne Marøy

Bryllupsbilder av Kaja og Thomas er fotografert av Daniel Jamt.

Skriv din kommentar