Fotograf Anne Bråtveit

Anne Bråtveit, opprinnelig fra Neverdal – ei bygd ved Nordlandskysten – er gift med Kleng og mamma til Liva (5), Edgar (4) og Miti Matea (2). Med vekslende opphold mellom fast grunn i Oslo og gyngende grunn på jordomseiling, har hun siden 2008 jobbet som selvstendig næringsdrivende fotograf. Oppdragsgiverne hennes er i hovedsak norske magasiner, norsk næringsliv, samt privatpersoner – som for eksempel brudepar.

Interview with the Norwegian photographer Anne Bråtveit // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvordan tror du mannen din vil beskrive deg som person?
– ”Anne”, ville han sagt. ”Anne er ei artig jente som er ekte og livsglad…og søt. Hun har en nesetipp som beveger seg når hun snakker”. Han er økonom og syns nok jeg er mer kunstner enn fabrikk, mer mamma enn bedriftsleder og mer for det koselige enn det hippe.

Interview with the Norwegian photographer Anne Braatveit // Nordic Weddings / Nordiske BryllupInterview with the Norwegian photographer Anne Braatveit // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvorfor er du fotograf?
– Det er meningsfullt å utføre et håndverk og kunne skape noe vakkert gjennom jobben min. Jeg trives med at ingen oppdrag er like, og det er et privilegium å kunne bruke yrket sitt på mange forskjellige arenaer. Det passer meg godt å jobbe med ulike kundegrupper – og ikke minst er det herlig at jeg også kan ta med jobben min når jeg er på reise. Jeg liker mennesker.

Interview with the Norwegian photographer Anne Bråtveit // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvis et brudepar sa at du fikk bestemme sted for fotograferingen, uten
begrensninger, hvor ville du reist?
– Man trenger ikke å reise til Park Tayrona med runde steiner og indianerlandsby gjemt i villeste jungel eller ei øde stillehavsstrand, for å skape den eventyrlige stemningen. Den perfekte lokasjonen kan like gjerne finnes hjemme – der man har røtter og tilhørighet. Får jeg fotografere ute, og helst i skyggen, er jeg i mitt ess.

Interview with the Norwegian photographer Anne Braatveit // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Kan du vise oss et av dine favorittbilder?
– Maren og Helge, midnattsfoto i Vesterålen. Dette bildet er tatt ”dagen derpå”, totalt avslappet stemning og i nydelig nordlandsnattlys.

Interview with the Norwegian photographer Anne Braatveit // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Hvor henter du inspirasjon før du skal fotografere bryllup?
– Først og fremst gjennom å bli kjent med brudeparet og i jakten på lokasjon. Jeg finner også noe inspirasjon gjennom magasiner og Pinterest for foto generelt. Som regel liker jeg ikke å iscenesette for mye eller dra inn rekvisitter i bryllupsfoto. Selv om jeg alltid planlegger en del settinger og poseringer, er det oftest de spontane og uplanlagte bildene som ender opp som favoritter.

 

www.annemeranda.com
Facebook: Fotograf Anne Bråtveit
Instagram: @annemeranda

Fotograf Anne Bråtveit
Foto: Selvportrett

Skriv din kommentar