Med senkede skuldre

Tanker om å være forlovet  // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Et lite hjertesukk, et stille valg. Jeg har noe jeg vil si.

I et stille øyeblikk har jeg tatt et valg på ny: Jeg vil gi meg selv lov til å være akkurat meg.

Vårt bryllup er det andre av fem denne sommeren. Alle brudene er nære venninner eller familie. Det er detaljer og kjoler, bryllupskaker og forventninger, slør eller ikke? Farger og blomster – praten går, og drømmene er mange, på godt og vondt.

‘Hun har så sansen, kommer jeg til å bli like stilig som henne? Oi, skal de ha sånn bil? Å, de har så mange morsomme venner – de kommer til å få de morsomste lekene!’

Bryllupsbladene ligger i stabler på rommet mitt og nærer forventningen om den perfekte dagen: «Slik får du stemningen, håret og drømmedagen Jeg kjenner bekymringen får rotfeste. Jeg blir stille.

Tanker om å være forlovet  // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Så trekker jeg pusten dypt: frisk luft, nye perspektiver. Det er en tid med mange valg, mange muligheter og mye godt i vente. Men et av de viktigste valgene jeg vil ta i denne tiden, er valget om å gi meg selv lov til å være akkurat meg.

Jeg vil ta meg tid til å la det synke inn – det at jeg er elsket og valgt som akkurat den jeg er – og at den fineste mannen jeg kjenner skal bli min mann om bare noen uker. Da er det liksom ikke så viktig hvordan den servietten ligger, eller om håret er profesjonelt oppsatt.

Tanker om å være forlovet  // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Da kan jeg kan få puste dypt en gang til og la det synke inn at skeivt og sjarmerende kan være akkurat helt perfekt. At dagen først og fremst blir fin fordi det er dagen da jeg skal få bli hans, og han skal bli min. At menneskene vi har rundt oss, er den vakreste dekoren, og lyden av latter den vakreste musikken.

Gi deg selv lov til å være deg, akkurat slik som du er. Du er så vakker. Noe av det fineste som finnes, er mennesker som puster dypt og vet at de er elsket. Mennesker som vet de er vakre akkurat som de er, og som tør å vise særpreg og være seg selv.

På min bryllupsdag vil jeg være en av dem, og som kone vil jeg lære mer og mer å leve som en av dem – med senkede skuldre og hvile i blikket.

Tanker om å være forlovet  // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

 

Foto: C.W.Rosenhoff

Skriv din kommentar