Kristine og Morten – Bruden forteller

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--5

Vi ble forlovet i 2009 og bestemte oss for å gifte oss i 2014 – ti år etter at vi traff hverandre. Vi ønsket å ha et lite, intimt bryllup sammen med nærmeste familie og venner.

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--17

Da vi satte i gang med planleggingen, ønsket vi å legge vekt på følgende: rustikk, natur, intimt og avslappet. Jeg brukte mye tid på Pinterest for å få inspirasjon, og da vi kom over lokalet vårt, falt alle brikkene på plass. Vi hadde bestemt oss for å ha vielse og fest i samme lokalet, som også måtte være rustikt og ha god atmosfære. 

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--8 Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--14

Vi ønsket mest mulig frie tøyler til pynting og servering. Helt tilfeldig ble vi anbefalt å sjekke ut en låve på Sunde utenfor Stavanger, og ved første møtet falt vi pladask for stedet. Lokalet ligger blant store åkrer, høye trær og nydelig natur. På innsiden består lokalet av store bjelker, mursteinsvegger og gamle vinduer. Vi visste at dette var perfekt for oss.

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--9Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--16

Siden vi begge er utradisjonelle, var det et enkelt valg at kleskoden skulle være «avslappet formell». Vi visste med en gang hvordan antrekket til Morten skulle være – her gikk vi for grove tekstiler som bomull, tweed, velour og skinn. For å legge inn en ekstra detalj, fikk han et inngravert lommeur i morgengave. Dette sto i stil med vesten og sixpencen.

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--10

Jeg har aldri gått mye i kjoler, og derfor var det vanskelig å finne den rette. Den typiske brudekjolen føltes unaturlig å ha på, og det virket som om det ikke var noe kjole der ute for meg. Min forlover og jeg var på bryllupsmesse og moteshow i Stavanger Domkirke. Der fikk jeg øynene opp for Leila Hafzi sin kolleksjon. Den var perfekt – svevende og flytende lette tekstiler i enkle snitt, og fargene var myke og duse. Jeg endte opp med en tettsittende drapert Leila Hafzi kjole i Creme, og sløret var smalt med blomsterkrans i chiffon.

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding-2

På bryllupsmessen møtte jeg en amerikansk fotograf med navnet Desiree. Jeg elsket bildene hun viste frem på messen, og hun virket jordnær og avslappet. Det første jeg gjorde da jeg kom hjem, var å fortelle Morten at vi var nødt til å legge inn profesjonell fotograf i budsjettet (noe vi ikke hadde kalkulert med i utgangspunktet). Jeg måtte bare ha Desiree som vår bryllupsfotograf! Vi hadde ikke sett for oss å ha en fotograf hele bryllupsdagen vår, men vi angrer ikke et sekund. Det var verdt hver krone. Bryllupsdagen gikk uendelig fort for oss begge, og det var helt umulig å få med seg alt. Derfor er vi i dag så glade og takknemlige for de fantastiske bildene Desiree tok. 

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--11Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--6

Når det gjaldt selve planleggingen av vielsen og festen, var jeg veldig detalj-fokusert og det var viktig for meg at alt hadde et personlig preg. Fra utlandet bestilte jeg invitasjoner, roseblader, engangskamera, konfetti, banner, «wishes eske» etc. I tillegg kjøpte jeg inn syltetøyglass og meter med lin, blonderemser og hamptråd som vi brukte til bordløpere og til dekor av vaser, servietter og liknende.  

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--15

Vi valgte å bruke duse farger og kjøpte inn roser, peoner og eukaluptusblader. Disse blandet vi sammen for å myke opp og romantisere lokalet. Til vielsen kjøpte vi inn metervis med gjennomsiktig stoff som vi festet blader og lys på, for å lage et alter. Vi var heldige som hadde leid lokalet tre dager før bryllupet, slik at vi hadde god tid til å dekorere alt.

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--7 Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding-1

En ting jeg visste, var at jeg skulle ha et stort «sweets» bord med masse søtt og kaker. Selve bryllupskaken ønsket vi skulle være enkel, drapert slik som kjolen min – med blomstene og hamptråd flettet inn.

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--13

Vi hadde et dyktig ektepar som sang og spilte gitar under vielsen, og for oss var sangvalget viktig. Vi hadde «I choose you» av Sara Bareilles og «Merry me» av Train i vielsen. Og som nygifte gikk vi ut av lokalet mens «Here comes the sun» av Beatles ble spilt på gitar, og rosa og hvite konfetti-hjerter ble kastet mot oss. Resten av bryllupsfesten ble fylt med taler, dans, latter og god stemning.

– Kristine K. Hjartarson

Nordiske-Bryllup_Desiree_Barn-Wedding--12

Foto: Desiree Photography / www.desireephoto.com / @desireephotography

Kjole og slør: Leila Hafzi

Blomster og brudebukett: Brudens mormor

Takk til Kristine og Morten som som ville dele dagen sin med oss i Nordiske Bryllup!

4 Comments

 • oktober 1, 2015

  Benedicte

  Hvor er dette lokalet? 🙂 mulighet for å få en addresse?

 • april 24, 2016

  yasmira

  Prøver å finne dette lokalet på nettet men det e ikke så lett. Har det tlf nr eller nett side t dette lokalet ?????

 • april 25, 2016

  Nordiske Bryllup

  Adressen til Løa på Sunde er: Ekrestubben 32, 4047 Hafrsfjord.

 • februar 25, 2017

  Stine

  Hvor mange personer er det plass til i Løa?

Skriv din kommentar