Gjør det selv – Vannfargede papirblomster

watercolor-paper-flowers-header-shotWatercolor-Paper-Flowers-Display-Photo1

Vi elsker dette «Gjør det selv»-prosjektet som den talentfulle Kelli Murray har latt oss få dele med dere i dag. Kelli og hennes venninne Nicole Moser fra Bloem Hill – blomsterdekoratør og illustratør – har laget disse nydelige blomstene. De har gjort sin egen vri på en papirblomst med en organisk, naturlig og dekorert stil.

La dere inspirere av dette «Gjør det selv»-prosjektet av blomster som aldri visner.

watercolr-paper-flowers-process-photo1

Du trenger en saks og litt papir. De har brukt dette naturlig fine papiret fra Paper Source. Klipp 10-12 rektangulære biter på ca 10 x 6 cm (større for større blomst, mindre for mindre blomst). Deretter kan du klippe dem til et kronblad, men vi foretrekker å rive papiret for hånd for å få kantene ujevne og litt frynsete. Kronbladene trenger ikke å være helt perfekte. Faktisk, så blir sluttresultatet bedre dersom de er noe uregelmessige.

Etter du har formet kronbladene, er de klare til å males. Vi har brukt «Winsor & Newton» vannfarger i sennep, fersken og grå, men bruk den fargepaletten du liker best. Her kan du bruke kreativiteten din. Bland malingen med vann og begynn å male kronbladene. Vi har malt den nederste delen av kronbladene mørkest, og deretter lysere og lysere fram mot tuppen. Tørk deretter bladene.

Watercolor-Paper-Flowers-DIY-process-photo-21

Du trenger ståltråd og avbiter. Du kan bruke en spesiell rustikk ståltråd som på bildet. Ståltråden brukes som stilk på blomstene, så kutt den til ønsket lengde. For å lage blomsten, tar du kronbladene (de må være helt tørre) og bretter dem rundt toppen av stilken. Fest dem deretter med blomsterteip. Vi la på to kronblader av gangen. Etter at du har festet alle kronbladene til en full blomst, lager du «senteret» i blomsten. Vi brukte sort papir og rullet det til en liten ball. Deretter festet vi den til midten av blomsten ved hjelp av en limpistol. Vi la på litt sort maling langs kantene av kronbladene slik at de ble mer markerte.

watercolor-paper-flowers-diy-center-copy

Dette tipset gir litt ekstra glitter i senteret av blomsten:

Klipp en stripe med metallisk silkepapir. Bruk en strimmelsaks og kutt langs kanten slik at ca en centimeter blir igjen. Rull papiret rundt toppen av stilken og la den metalliske siden vende innover. Fest deretter kronbladene rundt silkepapiret. Dermed får du en blomst med en fin, glitrende dusk i senter.

Watercolor-Paper-Flowers_DIY_photo   watercolor-paper-flowers-DIY-photo_

Skriv din kommentar