Fotograf Anne-Margrethe Malkenes Mathiesen

Nordiske bryllup presenterer // Anne Margrethe Photography

– Først, fortell oss litt om deg selv!
Jeg er født og oppvokst på landlige Jevnaker, Hadelands lille «perle». Jeg er 27 år og samboer og stolt av å ha både vest- og østlandsblod i årene. De siste ti årene har jeg bodd i Oslo,  tatt svennebrev som fotograf og en bachelorgrad i medier og kommunikasjon. I 2013 startet jeg firmaet Anne-Margrethe Photography for å jobbe som livsstils- og bryllupsfotograf. Jeg fotograferer bryllup i hele Norge, men drømmer om flere bryllup i utlandet etter hvert. Jeg er også ansvarlig for sosiale medier i et større firma.

Nordiske bryllup presenterer // Anne Margrethe Photography

– Hvordan tror du vennene dine vil beskrive deg som person?
Veldig sosial, utadvendt, lattermild og kreativ. Jeg sier nok for ofte «ja», og det fører til at jeg alltid har litt for mye å gjøre. Derfor kan jeg oppfattes som litt distré sammen med venneflokken. Ved siden av fotografering er det gjerne latter, musikk, reise og trening som fyller hverdagen. Jeg er veldig glad i å møte ulike typer mennesker – spesielt dem med god humor – er i overkant glad i hunder og drømmer om stor hage hvor jeg kan ha minst to irske settere som løper fritt.

Nordiske bryllup presenterer // Anne Margrethe Photography

Hvis et brudepar sa at du fikk bestemme sted for fotograferingen – uten begrensninger – hvor ville du reist?
Det er så mange fantastiske steder på verdenskartet, men jeg drømmer virkelig om å fotografere brudepar i Italia eller Frankrike. Spesielt de landlige områdene, med duse farger og et rustikt, naturlig landskap, eller trange, brostensgater i en eldre bydel. Jeg er veldig glad i den varme, lave ettermiddagssolen i disse landene, og muligheten til å fotografere i dette lyset hadde vært en sann drøm!

– Kan du vise oss et av dine bilder du er mest fornøyd med?
Dette er et av mine favorittbilder fra i sommer – det er fra et låvebryllup jeg fotograferte, hvor alt klaffet. Jeg liker godt stemningen i bildet og den lave solen som skinner gjennom gardinene. Håper jeg får fotografere mange bryllup som dette fremover!

Nordiske Bryllup - Anne Margrethe Photography-1

– Hvorfor skal noen velge akkurat deg som bryllupsfotograf?
Jeg er veldig opptatt av kjemien med brudeparet. Jeg ønsker at brudepar velger meg ut ifra min fotograferingsstil, at det er en stil de kan kjenne seg igjen i. Det er viktig at brudeparet slapper av og er seg selv foran kameraet. Dette bidrar nemlig til å gi en unik stemning i bryllupsbildene. Jeg håper og tror at mine brudepar setter pris på at jeg bruker god tid til å lytte til ønskene de har, både før, underveis og etter fotograferingen. Vi har gjerne flere planleggingsmøter der jeg kommer med tips og råd til både bryllupet og bryllupsbildene. Jeg er også opptatt av at brudeparet skal få en unik lokasjon til bryllupsfotograferingen, som kan speile deres personlighet, stil og ønsker.-

Nordiske bryllup presenterer // Anne Margrethe Photography

– Har du noen tips til kommende brudepar?
Sett av god tid til planleggingen – vær tidlig ute med å bestille kirke, selskapslokale og fotograf. Dere får så mye igjen for å ha gjort en god jobb i planleggingsfasen. Når selve dagen kommer, skal den bare nytes. Er en usikker og trenger hjelp, fins det utrolig mange dyktige bryllupsleverandører og bryllupsplanleggere i Norge som kan bidra til å arrangere det perfekte drømmebryllupet. Sist, men ikke minst, er det mange inspirerende bryllupsblogger der ute – her er det bare å sanke ideer! Jeg anbefaler ofte brudeparene mine å lage en liten «bildebank» med inspirasjonsbilder for å samle nyttige tips og idéer til detaljer. Pass på å ikke tenke for mye på hvordan alle andre har feiret bryllupet sitt. Våg å gjøre noe annerledes – da får dere et unikt bryllup!

Anne-Margrethe Photography

Hjemmeside: www.annemargrethephotography.com
Instagram: @annemamama

Skriv din kommentar