På vei mot ditt «beste jeg»

Snart er dagen da du skal stå brud! Bryllupsdagen er den dagen mange vil være sitt «beste jeg». Vi gir deg tips til hvordan du kan nå dette målet. Les de tidligere artiklene i serien om livsstilsforandring her.

Vi unner deg en varig livsstilsforandring. Det er så lett at våre forsøk på å leve sunt blir skippertak, men i dag skal vi se på en vesentlig faktor for å gjøre varige endringer.

På veien mot din ”drømmelivsstil” kommer du til å møte mange hinder. Gamle levemønster, negative følelser og tanker vil nok sette kjepper i hjulene for deg. Men med riktig tenkemåte og forberedelse kan du overvinne slike hindringer.

Det er viktig at du oppdager ulike hinder du kan møte, og avslører dem, samt har en tydelig plan for hvordan du skal håndtere situasjonen om du ”snubler” i hinderet. Du skal ikke plage deg selv med dårlig samvittighet, men i stedet bruke den energien på å vite hva du skal gjøre ”i morgen”.  Jo, bedre du blir til dette, desto lettere klarer du å ”hoppe over” dine hinder – og nå drømmen din.

IMG_2203

Bli ikke lei deg når du møter et hinder – det er nyttig for deg! Da får du vite hvilke utfordringer du har, og du kan øve deg på å bli bedre til å takle dem. Hindrene kommer til å være der helt til du lærer deg å mestre dem.

Vær stolt over deg selv når du lykkes med å overkomme hinder som, for eksempel, kan være: Mangel på resultater, ulike sosiale settinger, utålmodighet, ulike «MEN”, ”ikke gøy” og ”jeg fortjener det”, tidligere erfaringer, selvdisiplin, uforutsigbare hendelser, tid, ferie, gnagsår, verk, planlegging, skader, helse, forvirring, vær, sult, søtsug…

Hvilke er dine hinder? Bestem deg allerede nå for hva du skal velge når du støter på et av dem. Alle har vi forskjellige ufordringer. Vis at du kan overkomme dine.

Til slutt vil jeg oppmuntre deg til å ta ti minutter hver søndag kveld der du planlegger når du skal være i fysisk aktivitet kommende uke, og hvilke sunne middager og mellommåltider du skal spise. Sett livet ditt i perspektiv når du gjør det, og tenk på hva du virkelig vil. For å sørge for at du følger planen din, kan det være lurt å ha noen du står ”ansvarlig overfor”.

Jenny Hasseløy. Livsstilsforandring.no
Kursstart den 22. hver måned.

 

Foto: C.W. Rosenhoff

Skriv din kommentar