Fotograf Tiril Hauan

Sørlandsjenta Tiril Hauan jobber freelance med firmaet «Tiril Hauan fotografi». Hun bor i et bittelite gammelt trehus sammen med sin kjæreste, deres felles datter og en stor, lodden hund. Stavanger er byen.

«Som fotograf jobber jeg frilans – jeg tar bilder av bryllup, barn (i alle aldre), familier og har også noen kommersielle oppdrag (for blader/bøker). I tillegg jobber jeg i perioder med personlige prosjekter innenfor kunst/konseptfoto. Jeg fotograferer utelukkende ved hjelp av naturlig lys», forteller hun.

Vi har stilt Tiril noen spørsmål:

Photo: Tiril Hauan Fotografi

Hvordan tror du foreldrene dine vil beskrive deg som person?
– Følsom, utålmodig, kreativ, omtenksom, sta, nysgjerrig og idealistisk.

Hvis et brudepar sa at du fikk bestemme sted for fotograferingen, uten begrensninger, hvor ville du ha reist?
– Kanskje til et av de fantastiske gamle drivhusene i Italia. De er som et slott av
glass og slipper inn alt det nydelige, myke Middelhavslyset. Snirklete, forfalne og overgrodde – men desto vakrere – det ville vært et eventyr å fotografere et bryllup der!

Photo: Tiril Hauan Fotografi

Er det noe spesielt som inspirerer deg?
– Morgenlys, moseskoger, eventyr og hundesnuter, mykslitte gamle kjoler – det vakre, det skjøre, det forunderlige. Usannsynlige sammenhenger, underfundige detaljer, men mest av
alt: historier – historier jeg kan forteller gjennom kameraet.

Hvorfor skal noen velge akkurat deg som bryllupsfotograf?
– Fordi jeg er lidenskapelig opptatt av at de skal få helt fantastiske bryllupsbilder! Fordi jeg er veldig
flink til å tilpasse meg: Jeg følger. Hvis det de trenger, er en fotograf som kun dokumenterer, så gjør jeg det. Trenger de mer hjelp til oppstilling/posering ++, gjør jeg selvfølgelig det også! Jeg er alltid smilende, blid, høflig og veldig involvert – noe som gjør at jeg får god kontakt både med brudepar og gjester. Det er viktig for meg å bli en naturlig del av bryllupet, ikke sitte i et hjørne med kameraet og «skule». Jeg er en følsom person, og det skjer ikke så rent sjelden at jeg blir rørt til tårer av taler i bryllupene jeg fotograferer – og det sier noe om hvor involvert jeg blir i historien deres. Jeg synes det er et fantastisk privilegium å få ta del i alle disse nydelige kjærlighetshistoriene.

Pregnant bride // Nordic Weddings, foto: Tiril H. Andersen

Har du noen tips til kommende brudepar som skal bli fotografert?
– Ja, mange – men har forsøkt å velge ut noen få:

– Jeg er opptatt av at mine brudepar på forhånd vet hva de får, at de har sett på bildene mine og kjenner til stilen min. Og jeg vil anbefale alle å gjøre nettopp dette: Sett dere grundig inn i hva slags stil fotografen har – for den samme stilen vil i stor grad prege deres bryllupsbilder.

– Møt fotografen i forkant av bryllupet for å bli enige om detaljene og for å skravle litt og bli kjent. Jeg synes dette er viktig, både for å sjekke at kjemien er på plass, og fordi det tar litt brodden av fotograferingen på den store dagen. Det er mye enklere å være foran kameraet når du allerede kjenner fotografen litt.

– Skriv kontrakt (det sier seg nesten selv, men må nevnes allikevel).

– Hvis dere har mulighet: Snik fotografen med dere utenfor til en veldig kjapp fotografering idet sola går ned, det er nemlig da dere får de aller mest spektakulære bildene.

www.tirilhauan.net
Facebook: Fotoforundring
Instagram: @tirilhauanfotografi

Photo: Tiril Hauan Fotografi

Foto: Selvportrett

Skriv din kommentar