Alise og Jostein – Bruden forteller

Seaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: Suegraphy

Den 3. august 2013 lovet Alise og Jostein hverandre evig troskap i den vel bevarte, lille og intime Søgne gamle kirke på Sørlandet. De ønsket at deres bryllupsdag skulle bli en helt spesiell dag. Dagen ble uten tvil bedre enn de hadde drømt om! 

For Alise og Jostein ble vielsen i kirken spesielt sterk. Alise forteller at det var en ubeskrivelig følelse å gå opp kirkegulvet og gi hverandre sitt «JA». ”Alt var så vakkert, og det føltes så rett. Vi var begge fylt av takknemlighet og glede. Vi var stolte av å vise alle våre nærmeste at vi har valgt hverandre for alltid. Stemningen på festen ble også helt perfekt», sier Alise og smiler fra øre til øre. ”Det ble den avslappede, gode og gøye stemningen vi hadde håpet på. Når vi tenker tilbake på dagen, får vi en helt spesiell følelse i kroppen. Dagen føltes som et eventyr.

Seaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: Suegraphy

Et av Alises høydepunkt var da de kom ut i bilen etter vielsen og faktisk var gift! Alise hadde fått mannen hun hadde drømt om. Alt hadde gått så bra, og nå var hun klar for å feire hendelsen med familie, flotte venner og ikke minst god mat. 

Josteins høydepunkt var, uten tvil, da Alise kom inn i kirka. ”Hun var så sinnsykt nydelig. Jenta jeg hadde lært å kjenne disse årene, skulle endelig bli min for alltid. Det var en drøm jeg hadde hatt lenge, som gikk i oppfyllelse.”

Utenfor kirken sto en gammel beige Volkswagen og ventet på brudeparet. Dette er Alises absolutte drømmebil, og Jostein hadde ordnet denne uten at Alise visste om det. 

Seaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: Suegraphy

Etter kirken dro de rundt 100 gjestene til Holum Gård. Da gjestene kom til låven, ble det servert kaffe, laget på bål, og lapper med hjemmerørt syltetøy. Brudeparet ankom festen kjørende på en vannscooter på elven som ligger rett ved låven. 

Seaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: Suegraphy

Brudens kjole ble kjøpt på butikken ”Vintage Bride” i København. Kjolen er designet av Delphine Manivet. Alise var redd for at hun ikke ville finne en kjole som var typisk henne. Men da hun kom inn i butikken, la hun merke til kjolen med det samme og visste at det var denne hun ville ha. ”Det var den første kjolen jeg prøvde, og den var akkurat slik jeg hadde sett for meg. Kjolen fikk meg til å føle at jeg var meg selv, og det likte jeg.”  

Brudebuketten ble laget av noen flinke damer på Vågsbygd blomsterforretning. Alise valgte bare ut blomstene hun likte, og sa hun ønsket seg en typisk ”blomsterengbukett”. 

Brudens lillesøster Amalie stod for sminken, mens bryllupskaken ble laget av moren til brudens forlover. 

Seaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: Suegraphy

Nå har brudeparet vært gift i ett og et halvt år, og helt til slutt spør jeg om hvordan livet som gift er? ”Det har vært en fin og spennende tid. Vi ler masse sammen og kjenner oss veldig takknemlige. Vi lærer hverandre å kjenne mer og mer for hver dag, samtidig som vi elsker hverandre høyere og høyere. Tiden etter vi giftet oss har inneholdt flest gode dager, men selvfølgelig har det kommet noen utfordringer også. Vi lærer hele tiden viktigheten av å kommunisere godt – både om små og store ting. Jostein irriterer seg veldig over at jeg smatter mye, men det må han bare bli vant til. Og jeg irriterer meg veldig over at Jostein aldri bretter melkekartongene, men det kommer jeg ikke til å bli vant til! Noe vi elsker med å være gift, er den tryggheten det gir oss. Det er ikke en evig kamp hvor vi må bevise at vi er gode og interessante nok. Vi har valgt hverandre, og det gir en helt spesiell trygghet.”

Seaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: SuegraphySeaside and barn wedding // Nordic Weddings, Photo: Suegraphy

Se flere bilder fra dette bryllupet her, og gikk du glipp av filmen og flere detaljer om planleggingen, kan du se det her.

Foto: Suegraphywww.suegraphy.com / @suegraphy
Brudekjole:Delphine Manivet
Sko: Bianco
Sminke: Brudens søster, Amalie
Blomster: Vågsbygd blomsterforretning
Lokale: Holum Gård

Takk til Alise og Jostein som ville dele dagen sin med oss i Nordiske Bryllup!

Skriv din kommentar