Anniken og Joel – Bruden forteller

Anniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Våre drømmer for bryllupet: En vakker og behagelig dag. «Vakker» som i utseende og i opplevelser. Jeg elsker alt som er vakkert å se på, spesielt med tanke på dekorering. Derfor var jeg sikker på at denne dagen skulle bli det vakreste jeg hadde sett!

Vi ville også ha en «behagelig» dag – vi ville at våre venner og familie skulle slappe av, nyte hverandre, maten, oss og dagen. Vi var veldig opptatt av at dagen ikke skulle bli et «stivt-og-kjedelig-bryllup-hvor-du-må-pine-deg-gjennom-talene-sulten»-bryllup. Spesielt drømte jeg om å ha festen i en stor gammel eplehage med masse lys, blomster og 132 forskjellige gamle stoler.

Anniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup Anniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske BryllupAnniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Idéene for drømmedagen vår var i stor grad inspirert av alle sommerfestene, dukkeselskapene og andre ting jeg har laget og vært med på siden jeg var liten. Jeg er en bestemt liten frøken, nå frue, som vet godt hva hun vil ha. Vi hentet også noen idéer fra Pinterest og ulike blader. Det er nesten ikke til å unngå i vår digitaliserte verden. Ellers er min mor ekstremt dyktig og hjalp til med noen tips her og der.

Mamma og jeg fikset alt av dekorasjoner – med noe hjelp av venninner. Jeg kjøpte inn 140 gamle middagstallerkener fra loppemarked og andre kriker og kroker, så ingen skulle ha like (i hvertfall ikke på samme bord). Jeg kjøpte bambus-bestikk gjennom Larsen og vinglass i lilla og mosegrønt. Jeg sydde linservietter selv og la en tørket lavendel oppå, sammen med bordprogrammet. Vi samlet på gamle vin- og medisinflasker i brun-, grønn- og lyseblå toner og brukte dem som blomstervaser på bordet. Veldig enkelt, men dekorativt. Vi hadde vel til sammen 250 flasker. Blomstene vi valgte, bestod blant annet av ferskenfargede engelske roser, lammeører og olivenkvister.

Anniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske BryllupAnniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske BryllupAnniken1

Lokalet vi endte i, var jo helt tilfeldig, men viste seg å være det mest perfekte. Jeg har alltid ville gifte meg i mammas og pappas 100 år gamle eplehage, men når Norge sier «nei» og gir meg ni grader Celsius og masse regn, måtte vi finne andre løsninger. Mamma ringte til det fineste lokalet i Hamar kvelden før, og på mirakuløst vis hadde de fått en kansellering, så vi kunne flytte alt rett inn. Det er en gammel sagblad-fabrikk – med rustikk, slitt stil, gamle tregulv, høye bjelker under taket og 1000 kvadratmeter stort.

Anniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Når det gjelder maten, tok vi en skikkelig vri, som med alt annet. Vi har fått mye skryt i etterkant, noe jeg tror kommer av at alle fikk nok å spise hele kvelden. Vi valgte rett og slett å sette sammen alle våre favorittmiddager til én, eller snarere mange! Vi fikk folkehøyskolen mamma jobber på, til å lage all maten for oss, så det ble mye rimeligere enn et cateringfirma, pluss mye mer mat. Det gikk fra indisk tandori til rømmegrøt og spekemat, kylling og mangogryte, mozzarella og tomatsalater, kyllingvinger fra Finland, laks med poteter, ytrefilet +++ Det var nok mat for flere uker fremover.

Til dessert serverte vi fem store kasser ferske jordbær med fløte, is og sukker. Etterpå kom selvfølgelig det tradisjonelle norske kakebordet som alle utlendinger får sjokk over – «Fire store bord med kaker! Er det mulig?» Sammen med bryllupskake, makroner, kransekaker og godis ble også brudgommens eneste ønske for bryllupet oppfylt med eplekake og is!

Anniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske BryllupAnniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Den største overraskelsen for alle var vel da vi kjørte inn to trillebårer med rullekebab til nattmat fra Joels favorittsted. Det ble satt stor pris på av gutta iallfall. Trillebårene ble også brukt til oppbevaring av all drikke under bryllupet, som bestod av juicer, bruser, limonader og mye annet godt.

Anniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Kjære kommende brud, når du ser noe du liker og ønsker å ha i bryllupet, lag det med en gang, og ikke vent. Vær heller ikke redd for å spørre om hjelp. Jeg holdt nok kontrollen litt for hardt og strøk til og med serviettene selv. Husk også å ta bilder med mammaen din og gjestene. Det glemte vi da det ble en hektisk dag. For alle bildene med pappa kom jo naturlig. Kos dere med planleggingen, ikke gjør den stressende, for til syvende og sist er det ekteskapet vi feirer, ikke selve dagen – den er bare en fest for hele greia! Hurra! 

Love Anniken Byberg Hyppönen

Anniken og Joel details // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Gikk du glipp av de andre bildene vi la ut fra dette bryllupet, kan du se dem  -> her.

Foto:  HannaBethlPhotography / www.hannahbethphoto.com / @hannnabeth
Brudekjole: Jenny Packham
Slør: Brudehuset Hamar
Sko: Michael Kors
Hår/sminke: Frøken Kirkerud Hamar
Blomster: Hege Solberg/Hamar Blomster Design AS
Lokale: Hamar Sagbladfabrikk
Mat: Hedmarktoppen folkehøyskole (egne oppskrifter)
Invitasjoner/ programmer / menyer: Bruden
Dress: Filippa K
Dekor: vintage / Larsen Hamar 

Skriv din kommentar