Rakel og Håkon

Wedding in Hemsedal, Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Trenger man å dekke langbord, servere 3 retter og holde taler etter reglene i «Skikk og Bruk»? Kan man bryte alle tradisjoner og gjennomføre hele bryllupet på sin egen unike måte? Vi har møtt et brudepar som la «Skikk og Bruk» på hylla og laget en hel bryllupshelg etter deres hjerte og stil.

Rakel og Håkon ønsket seg et annerledes bryllup, og i juni 2013 ble fjellbygda Hemsedal inntatt av 150 bryllupsgjester. Gjestene var invitert til et helgebryllup, der fredagen startet med velkomst og kveldsmat for alle de tilreisende. Neste dag var det vielse i Hemsedal kirke, der mange av brudeparets musikalske venner bidro til å gjøre vielsen minneverdig. Brudgommen hadde, uten at bruden visste om det, skaffet to alternativ til «brudebil» som stod utenfor kirken etter vielsen: en åpen Boble med surfebrett i baksetet og en vanlig Boble med ski på taket. I det strålende været, valgte bruden selvfølgelig den åpne Bobla.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Wedding in Hemsedal, Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Middagen ble holdt på KRIK Høyfjellssenter på Lio i Hemsedal. Hotellet ligger nydelig til blant Hemsedalsfjellene. Brudeparet ønsket en avslappet og lite høytidelig feiring og valgte dermed å ha grillfest. Tradisjonelle, stivpyntede langbord ble byttet ut med «rasteplassbord» med fri plassering. Det var i utgangspunktet satt opp 3 store partytelt (6x12meter) i hagen til hotellet, men 2 timer før gjestene ankom stedet, tok vinden skikkelig tak i partyteltene. Duken på det ene teltet revnet, mens et annet knakk fullstendig sammen. Plutselig ble helgen noe mer avhengig av oppholdsvær enn det brudeparet i utgangspunktet hadde planlagt.

Til hovedrett ble det servert helgrillet lam. Lammene var slaktet av brudgommen selv og fraktet i bilen hans fra Austevoll til Hemsedal. I tillegg ble det grillet pølser og hamburgere. Bruden hadde hatt ansvar for bestilling av hamburgere, og ved en feil ble det bestilt 700 karbonader i stedet for 100. Så det var nok mat til alle gjestene! Det ble også servert brød og salater som var laget av familie og venner, så det hele ble et stort spleisekoldtbord.

Gjestene hadde i forkant av bryllupet fått beskjed om at brudeparet ikke ønsket taler. Det var lite fast opplegg gjennom hele bryllupet, noe som gav en fri og avslappet stemning. Det var laget et foto-og video-rom der gjestene kunne ta bilder eller lage en videohilsen til brudeparet. Søndagen ble det servert stor brunsj som avslutning på helgen.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Wedding in Hemsedal, Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

På spørsmål om hva brudeparet ville gjort annerledes, svarer begge at de skulle ønske de hadde invitert flere gjester(!). Bruden skulle også gjerne ha satt bort ansvaret for maten og anbefaler andre brudepar å gjøre det. Både familie og venner hjalp til med mange praktiske ting. Brudeparet understreket etterpå at det å tørre å spørre venner om hjelp, gjorde vennskapene enda dypere. De satte uendelig pris på all hjelpen de fikk, og kanskje særlig hjelpen fra kameraten som satt og sydde partyteltene i en hel uke, mens brudeparet var på bryllupsreise.

Et fantastisk bryllup: originalt, avslappet, lekent og etter brudeparets hjerte og stil. Tusen takk til Rakel og Håkon som delte sin bryllupshelg med oss her i Nordiske Bryllup!

Wedding in Hemsedal, Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Bruden hadde valgt en kort brudekjole (Agape Brud 1170). Hun hadde laget både brudebuketten og brudgommens blomst selv (www.greenweddingshoes.com). Hun hadde røde pumps som matchet den røde blomsten. Brudgommen hadde dress og skatesko.

Foto: Steinar Fagerli

Skriv din kommentar