Lettlaget kjærlighetserklæring

Oppskrift på rundstykker // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

I hvetebrødsdagene er det lett å prioritere romantiske handlinger for hverandre. De fleste gir ekstra tid og omtanke både til husarbeidet og matlagingen, for å glede den andre. Senere i livet er ekteskapet gjerne litt mer preget av hverdag og rutiner. Det er ikke dermed sagt at det ikke er plass til romantikk og kjærlighetserklæringer!

Vi ønsker å dele en oppskrift på frokostrundstykker som tar kort tid å lage. Deigen er til og med eltefri! En perfekt måte å glede ektefellen din på, enten du er nygift eller har vært gift lenge. Dersom du har ti minutter ledig om kvelden og femten minutter om morgenen, har du akkurat passe tid til å glede din kjære med frokost på sengen og nystekte rundstykker. Dette er så enkelt at alle kan få det til! Og de er så gode at det ikke er noen grunn til å lete etter en annen oppskrift.

Du trenger:
5 dl vann varmet til 37 grader
1/2 pakke gjær -enten tørr eller fersk
2 ss olje
2-3 ts salt
2 ss honning
4 håndfuller havregryn
solsikkefrø
mel etter eget valg, alt etter om du ønsker grove eller fine rundstykker. (Det finnes melposer som er ferdig blandet for grov gjærbakst dersom du synes blandingsforholdet er vanskelig.
Evt. sesamfrø, valmuefrø eller gresskarkjerner til topping.

Oppskrift på rundstykker // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Fremgangsmåte om kvelden:

Varm 5 dl vann til ca. 37 grader. Dersom du bruker tørrgjær kan du godt ha det en tanke varmere.
Bland gjær og vann i en bakebolle.
Bland inn honning, olje og salt.
Ha i fire never havregryn og evt. solsikkefrø, nøtter, tranebær eller liknende.
Bland i mel – det grove først, deretter tilpasser du deigens konsistens med siktet hvetemel.
Deigen skal ha ganske fast konsistens, slik at den er litt tung å røre i, men den skal være klissete.
Dekk over bakebollen, og la den stå kaldt over natten.

Oppskrift på rundstykker // Nordic Weddings / Nordiske Bryllup

Fremgangsmåte om morgenen:

Sett ovnen på 200 grader.
Smør et stekebrett for muffins, med olje.
Rør deigen med en sleiv slik at alle blærene etter gjærgassen sprekker. Dette gjør du for å hindre at rundstykkene smaker gjær.
Fyll formene 2/3 fulle med deig.
Dryss over solsikkefrø eller andre frø.
Stek rundstykkene i 12-15 minutter.

Vel bekomme!

 

Foto: Nordiske Bryllup / Charlotte V.Hoven, C.W.Rosenhoff

Skriv din kommentar