Marie og Peder – Konkurransen om drømmebryllupet?

Norway // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings
Foto: C.W.Rosenhoff

Hverdagen er for mange av oss i stor grad preget av sosiale medier. Vi legger ut bilder, og daglig ser vi andres «posts». På den måten vet vi til enhver tid det meste om hverandres «oppnåelser». Ved å ta en kjapp titt på instagram kan man se alt fra dagens flotte outfit til pent pyntede festbord. Det finnes egne brukere som legger ut inspirasjon om ting som dekor, mote, matlaging, trening og ikke minst bryllup. Internett er for mange, meg selv inkludert, den største inspirasjonskilden i bryllupsplanleggingen.

I en tid hvor mye legges ut på internett i påvente av «likes», har det i media i det siste blitt satt fokus på et mer eller mindre skjult press på det å prestere. Har det blitt en norm at vi kun viser fram det vi er stolte av å ha fått til? Ligger det her et ønske om å være «bedre enn» noe eller noen? Et spørsmål som har opptatt meg i det siste, er hvorvidt dette også er relatert til dagens bryllupskonsept.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings
Foto: Dreamstime

En annen vordende brud delte med meg at hun opplevde et skjult press på hvordan bryllup i dag må være «bedre enn» andres, spesielt i forbindelse med hva som finnes på nettet – kan vi kalle det en slags «konkurranse»? Jeg drøftet dette temaet med andre venninner og møtte mange av de samme refleksjonene. En av venninnene var i flere bryllup en sommer og følte hun tok del i en konkurranse. Det ene bryllupet overgikk det andre. Kan dette skyldes at vi vet at mye legges ut på nettet i etterkant? Det er absolutt ikke en negativ ting i seg selv å legge ut bilder fra den store dagen. Personlig elsker jeg å se alle vakre bryllupsbilder som ligger der ute, og de er en stor inspirasjonskilde for meg. Jeg kommer helt sikkert til å dele noen selv også. Vi velger å investere i en fotograf som kan forevige minnene sammen med oss. Bak dette ligger det likevel et større ønske om å ha minner som kan pryde stueveggen vår i lang tid, enn å ha et materiale å publisere på internett. Personlig opplever jeg ikke å være sterkt rammet av press på dette området. Jeg ser dog likevel konturene av det.

Bryllupskonseptet utvikles stadig. Mer enn noen gang er det rom for å tenke utenfor boksen, og en har mulighet til å finne kreative løsninger. Med flere valgmuligheter og inspirasjonskilder, kan vi få akkurat det bryllupet vi drømmer om. Derfor tror jeg det har oppstått et press, og vi får «konkurransen om drømmebryllupet». Det det egentlig handler om, er å kunne lage sitt eget drømmebryllup. Man har anledning til å planlegge sitt livs største fest med alle som betyr noe for en. Og til syvende og sist: Ja, jeg vil at dagen vår skal være en dag alle kommer til å huske i etterkant som spesielt fin. Ikke fordi vi har kreative løsninger og fin pynt (som noen skal vurdere som bedre enn noe annet), men fordi det skal være en dag fylt med så vanvittig mye kjærlighet. Jeg gleder meg!

Marie

 

Skriv din kommentar