Gjør det selv – Lyspærevase

DIY - Lightbulb vase // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Er du nyforlovet og tripper rundt mens du venter på den store dagen – som kanskje ikke er planlagt før til neste år? Ønsker du et bryllupsprosjekt du kan starte på allerede i dag? En lyspærevase er en trend som går verden over nå. Foreløpig har vi ikke sett noen bruke det som bryllupsdekor, men vi håper å få se det snart. Her kommer fremgangsmåten på hvordan du kan lage disse selv:

DIY - Lightbulb vase // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Vi anbefaler at du bruker vernebriller og hansker (det sistnevnte var ikke estetisk fint nok for collagen vår). Ellers trenger du knipetang, en liten bormaskin, spiker (ev. syl), hammer, noe å henge opp vasen med og selvfølgelig en lyspære.

DIY - Lightbulb vase // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Knip av den lille tuppen i bunnen av lyspæra. Knus så det svarte glasset, og dra ut innholdet. Her hjelper det å forsiktig punktere den indre pæra med en spiker eller syl.

DIY - Lightbulb vase // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Når alt er ute er det klart for å bore. Bruk for eksempel et Dremel-bormaskin, og bor et hull på hver side av bunnen. Nå er det opp til deg om vasen er ferdig eller om du vil dekorere den. Man kan variere uttrykket ved å bruke forskjellige oppheng – som for eksempel fisketråd, ståltråd, hemp eller garn. En idé er å surre hamp eller annen tråd rundt sokkelen, eller male den slik som vi har gjort her. Skal du male, anbefaler vi at du bruker vannfast spray eller maling. Eventuelt kan du fylle vasen med vann via et sugerør. I vårt eksempel har vi ikke fulgt det siste rådet, og vi ble dermed nødt til å male på nytt etter at tråden var festet (som forklarer søl og ujevn maling).

Om du skulle begi deg ut på dette prosjektet, og eventuelt bruke det som bryllupsdekor, må du gjerne dele et bilde på instagram med oss. Bruk #nordiskebryllup.

DIY - Lightbulb vase // Nordiske Bryllup / Nordic Weddings

Foto: Nordiske Bryllup / C.W.Rosenhoff

1 Kommentar

  • oktober 28, 2014

    Marit

    For en glimrende ide!
    Gleder meg til neste lyspære går slik at jeg kan få testet ut ideen.
    Enig i at det er en god og rimelig dekoreringside til bryllup.

Skriv din kommentar