Fotograf Henrik Beckheim

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Photo by Henrik Beckheim

Henrik Beckheim er født og oppvokst i Oslo, og er nå basert i mer landlige omgivelser i Sande i Vestfold. Han jobber fulltid som fotograf, med bryllupsfoto som sin spesialitet.

Hvordan tror du foreldrene dine vil beskrive deg som person?
– De vil nok beskrive meg som rolig og harmonisk, generelt interessert, litt arkaisk og ganske så etymologisk anlagt. I tillegg til matvrak, grekofil, empatisk, musikk-elskende, glad i reising, vin og mennesker – og foto-entusiastisk.

Kan du vise oss et av dine bilder som du er fornøyd med?
– Dette bildet av Caroline og Kristoffer er et av de jeg føler representerer min stil.
Det er en ekte, uoppstilt situasjon. Nydelig lys og et naturlig uttrykk.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Photo by Henrik Beckheim

Beskriv din fotostil med 3 ord:
– Naturlig, autentisk og estetisk.

Hvis et brudepar sa at du fikk bestemme sted for fotograferingen – uten begrensninger, hvor ville det blitt?
– Jeg ville valgt Toscana – for lyset, stemningen, maten og følelsen.

Hvilken del av bryllupet liker du best å fotografere?
– Forberedelsene. Det er god stemning, og spenningen i luften er til å ta og føle på.
Dette er også mye av grunnen til at jeg alltid vil bli kjent med brudeparet i forkant av dagen.
Da er de vant til meg, de kjenner meg og kan slappe helt av når jeg skal fotografere denne sarte situasjonen.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Photo by Henrik Beckheim

Hvorfor skal noen velge akkurat deg som bryllupsfotograf?
– Fordi jeg bryr meg om hvert enkelt par. De er ikke kun «et bryllup» – de er en hel historie som leder opp til bryllupsdagen. Ved å bli kjent med brudeparet får jeg vite mer om deres bakgrunn, hvordan de møttes og ble sammen, frieriet, deres drømmer og tanker om fremtiden. Da blir det en helt annen situasjon å fotografere dem på selve dagen. Vi har allerede bygget opp tillit, de er trygge på meg og kan slappe av. Bildene blir mest naturlige og ekte på denne måten.

Jeg er også opptatt av å være veldig diskret, ikke trekke oppmerksomhet mot meg selv, men gå i ett med omgivelsene. Det er et stort kompliment når kundene sier at jeg «var ingen steder, men samtidig overalt.» I tillegg er jeg spesialist på bryllupsfoto og har over 10 års erfaring som fotograf.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Photo by Henrik Beckheim

Har du noen tips til kommende brudepar som skal bli fotografert?
– Slapp av og fokuser heller på hverandre enn på fotograferingen. Vær tilstede i øyeblikkene og nyt dagen med din kjære, og med familie og venner.

En dyktig fotograf vil fange og skildre stemning, følelser, situasjoner og det mellommenneskelige. Slik kan dere som brudepar tenke på andre ting enn bildene.

 

www.henrikbeckheim.no
Facebook: Henrik Beckheim
Instagram: @henrikbeckheim

Fotograf Henrik Beckheim

Foto: Ann Helen Antonsen

Skriv din kommentar