Piknik i stua

Enten dere er kjærester, forlovet, nygift eller godt gift, er hverdagen unektelig en trussel mot både romantikk og glød. Det er mye lettere å gjøre noe ekstra ved spesielle anledninger og i ferier, enn i hverdagens hui og hast.

Vi har veldig stor tro på å prioritere romantikk og tid for hverandre i hverdagen. Derfor har vi laget en serie med innlegg som vil slippes i tiden fremover. Målet med dette er å gjøre det litt enklere for våre lesere å piffe opp romantikken i hverdagslivet, selv når inspirasjonen ikke kommer av seg selv. Vi har valgt piknik som gjennomgående form fordi vi tror at det enkle trikset med å flyttet måltidet fra hverdagens spisebord og ned på gulvet eller bakken, gir et ekstra puff med litt gratis romantikk.

Den første pikniken i rekken arrangerte vi i stua. Vi hadde lyst til å starte med det for å understreke at man ikke en gang trenger å gå ut av huset for å gjøre et hverdagslig måltid til en anledning å pleie kjærligheten.

Fotograferingen fant sted i august, og vi hadde nylaget bringebærsaft i kjøleskapet og cherrytomater fra tomatplantene på verandaen. Derfor hadde vi lyst til å bruke det i maten. Det var viktig for oss å lage mat som både var enkel og som egner seg til å ta med ut.

Vi hentet fram hiten fra nittitallet, pitabrød og fylte dem helt enkelt med grønnsaker, ost og siliana salami. Det er en salami med en smak av Italia, som passer kjempegodt til både hvitost og mykoster. Det fine med pitabrød og piknik er at man ikke trenger å smøre dem ferdig før man går. Skal man ta dem med ut kan man fylle bokser med assorterte ingredienser som grønnsaker, oliven, omelett, soltørket tomat, sopp, salami, pulled pork, kylling, kjøttboller og så videre. Listen er like lang som butikkhyllene er mange. På denne måten kan man alltid samle sammen til en piknik uavhengig av hva som finnes i kjøleskapet. Pitabrød kan lages fra bunnen hvis man har tid, eller kjøpes frosne i butikken.

Til dessert fylte vi ostekake i små glass. Det gjør man enkelt med å knuse havrekjeks i bunnen. Deretter pisker man sammen 2 deler kremfløte, 2 deler kremost og 1 del melis. Smaksett gjerne med litt sitronsaft og vaniljeekstrakt. Fyll glasset nesten opp med ostefyll før du topper det med friske bær eller syltetøy av eget valg.

Dette måltidet tok ikke lenger tid å lage enn en vanlig lunsj. Men stemningen blir likevel en helt annen med en gang man sitter tett sammen på bakken med levende lys og myke puter. Prøv det, og se om det gjør noe med stresshormonene i kroppen!
Og sist men ikke minst: ikke glem å kysse!

 

Foto: Nordiske Bryllup / C.W.Rosenhoff

Skriv din kommentar