Marie og Peder – få orden på idéene

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Planning a weddingLar du deg lett inspirere? Finner du idéer overalt? Drømmer du deg bort i løsninger? Det gjør jeg. Jeg elsker å fange opp tips og idéer. Men dessverre er jeg også av de som fort glemmer idéene jeg får, og før jeg vet ordet av det er tankene mine på noe helt annet. Derfor er jeg helt nødt til å samle kreativiteten på et vis, hvis ikke forsvinner den i hverdag og kaos.

”Kjøp deg en notatbok” var noe av det første svigerinnen min sa til meg da Peder og jeg hadde forlovet oss. Så det gjorde jeg. Jeg kjøpte en bok, fikk en kjær og kreativ venninne til å dekorere forsiden, og nå er jeg i god gang med å fylle den fra perm til perm med inspirasjon og drømmer. Noen ganger er det deilig å bare skrive ned alle idéer, tanker og problemstillinger i et salig kaos når man har ny notatbok med blanke ark. Denne gangen har jeg derimot forsøkt å sortere boka på et vis, med et tema for hver side. En side heter ”vielsen”, en annen heter ”dekor”, en tredje ”meny”, og sånn fortsetter det. Det blir akkurat passe oversiktlig for meg, og på samme tid veldig estetisk og kult.

Jeg har notatbøker i overflod, og som regel har jeg en for hånden. Da kan jeg lage tankekart, skrive og tegne fortløpende når idéene dukker opp. Jeg prøver så godt jeg kan å ikke bare fylle notatboken med skrift, men også med farger, tegninger og utklipp. Mulighetene er store for at jeg er noe gammeldags, men jeg er også veldig glad i å samle visittkort fra diverse fine salonger og butikker. Da har jeg alt på et sted – i notatboka mi. I tillegg har jeg fått et par bryllupsmagasiner og en kjempefin bryllupsbok som jeg henter masse bra inspirasjon fra, og det er så gøy! Folk har virkelig tenkt godt gjennom alle detaljer, og det nyter jeg virkelig godt av. Jeg klipper og limer, samler og nyter. Om ti år skal jeg bla gjennom bryllupsplanleggingsboken min og nyte den som en kaotisk og fin scrapbook full av mine egne og andres idéer.

Jeg kan også tipse om nettsider som Pinterest og Etsy. Begge disse sidene er jeg innom jevnlig, for der er det mye inspirasjon å hente. Internett, magasiner eller butikker, det blir en smakssak. Det er heldigvis mange steder å hente inspirasjon fra. Peder og jeg har blant annet en felles «board» på Pinterest som kun er åpen for oss to. Det i seg selv er jo ganske fint. Der samles alt bryllupsrelatert vi ”pinner”. Ganske genialt.

Notatbøker, permer, digitale mapper, esker – mulighetene for organisering av idéer er heldigvis mange. Notatboka følger med meg i hverdagen, og blir for meg i denne prosessen en inspirasjonstavle i stadig utvikling. Ta en titt på inspirasjonstavlene som har blitt publisert her tidligere, og bli inspirert!

Lykke til med organiseringen!

Skriv din kommentar