Lavendel-is

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Lavender ice cream

vi gir oss ikke med lavendel-inspirasjon helt ennå. Nå har vi testet ut en oppskrift på lavendel-is som var overraskende god. Overraskende ettersom lavendel først og fremst er kjent for god lukt, ikke god smak. Her får du oppskriften og fremgangsmåten:

10 stk usprayet lavendelstilker, vasket & tørket
875 ml kremfløte
170 g sukker
1 stripe sitronskall
6 eggeplommer 

Ha lavendel, kremfløte, sitronskall og sukker i en kjele. Varm opp på middels varme under konstant omrøring i noen få minutter eller helt til sukkeret har smeltet. Fjern kjelen fra varmen og sil røren igjennom en tynn sil.
Pisk eggeplommene sammen i en stor bolle mens du gradvis heller lavendelrøren i bollen sammen med eggeplommene. Fortsett inntil røren blir myk. Ha røren i en ren kjele, og varm opp på lav til middels varme i ca 8-10 minutter. NB! Det skal ikke nå kokepunktet. Miksturen skal ha blitt stiv og skal kunne feste seg til undersiden av en skje dersom man forsiktig er borti overflaten. Ha røren oppi en nedkjølt bakeform. La røren kjøle seg ned til romtemperatur, dekk formen og legg den i kjøleskapet.

Overfør miksturen til en iskrem-maskin når den er nedkjølt. Følg bruksanvisningen for maskinen. Om du ikke har en slik maskin kan du bruke en metallform. Hell miksturen over, og legg den i fryseren. Rør blandingen ca. hver andre time, helt til den er frossen og har en kremet konsistens. Frys i ca. 5 timer, eller over natten. Isen er deretter klar til servering, men et lite tips er å la den ligge i kjøleskapet i ca. 30 min før servering.

Oppskriften tilsvarer ca. 1 liter herlig lavendel-is.
Bon appétitt

 

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Lavender ice creamNordiske Bryllup-Nordic Weddings - lavendelis_w1000px-3

Foto: Nordiske Bryllup / C.W.Rosenhoff

Skriv din kommentar