Fotograf Eivind Horne

Photographer Eivind Horne

Vi presenterer i dag fotograf Eivind Horne. For han er det viktig at bilder fra et bryllup kan være lekne, uhøytidelige og gjerne tatt i naturlige omgivelser. Han er opptatt av å fange «flue-på-veggen»-perspektivet fra den store dagen og å få med seg de små detaljene.  I tillegg jobber han med media i IMI Kirken i Stavanger, hvor han også er fotograf og grafisk designer.

Hva kjennetegner dine bilder?

– Jeg tar bilder i så naturlige omgivelser som mulig, først og fremst utendørs. Bildene mine er lyse og positive. De skal være uhøytidelige, naturlige og lekne. Jeg tror at det er mye mer interessant over tid å ha en serie med bilder som beveger seg litt. Selvfølgelig tar jeg også oppstilte og formelle bilder under en fotoshoot, det må en ikke glemme. Jeg ønsker først og fremst å være en fotograf som fanger øyeblikkene fra den situasjonen jeg er i. Jeg liker også veldig godt skogen – hva den har å by på av kontraster og spennende lys. Motlys mellom blader på trærne for eksempel, liker jeg veldig godt.

Hva slags bryllup drømmer du om å forevige?

– Det hadde vært gøy å kunne fotografere et brudepar på ‘et-sted-ingen-skulle-tru-at-nokon-kunne-bu’. Et sted der bare et helikopter har tid til å komme fram, fordi man skal rekke resten av programmet. Enten en høy fjelltopp eller på en øde øy.

Hvilken del av bryllupet liker du best å fotografere?

– Vielsen synes jeg er veldig spesiell. Hvis jeg får lov og rom til å være ‘flue-på-veggen’, er det mange gode øyeblikk her. Når bruden kommer inn, brudgommen står og venter, de sier ja, kysser og går ut sammen. Ellers er den siste delen av en fotoshoot også litt gøyal, når brudeparet er blitt varme i trøya og slipper seg litt mer løs.

Hvorfor har du valgt å fotografere bryllup?

– Bryllup er en viktig dag for to mennesker som ønsker å dele livet sammen. Jeg vil være med å gi brudeparet noen minner fra dagen som de vil ha for alltid. Det hele startet nok med at jeg fotograferte bryllupet til noen venner. De ble veldig fornøyde og anbefalte meg videre. Nå er det nesten bare mennesker jeg ikke kjenner fra før, som blir fotografert av meg. Det er kjempespennende å møte nye mennesker.

Hvilke forberedelser er viktig for deg i forkant av et bryllup?

– Det viktigste er nok dialogen med brudeparet. Vi møtes ofte på kafé i uformelle omgivelser. Der snakker vi sammen for å bli kjent med hverandre, for å finne ut hvordan bryllupsdagen skal være, og hvor vi ønsker å fotografere. Jeg forteller hvordan jeg liker å gjøre ting, men først og fremst er det brudeparet sine ønsker og idéer som teller mest. Det er viktig å høre etter hva de har å si, det er de som er kunden, og som bestiller bilder.

Har du noen tips til kommende brudepar som skal bli fotografert?

– Invitér gjerne fotografen inn tidlig i prosessen. Hvordan kan deres bryllup se annerledes og spennende ut? Jeg tenker at detaljer er bra på bilder og i en serie av bilder fra bryllupsdagen. Detaljer som blomstene på festbordet, små navneskilt, at kjolen og ringene er tilgjengelige under forberedelsene, så disse kan fotograferes alene osv.

 

eivindhorne.no
Facebook: Hornedesign
Instagram: @eivindhorne

Fotograf Eivind Horne

Foto: Selvportrett

Skriv din kommentar