Fotograf Aina Regina S. Eftestøl

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Photo by Aina Regina Photography

I dag presenterer vi Aina Regina S. Eftestøl. Denne talentfulle fotografen har akkurat åpnet et eget studio i Sandalsgården i sentrum av Lyngdal, byen hun både er født og oppvokst i. Hun er opptatt av det nære, direkte og ærlige, men tiltrekkes også av den «pyntede fantasiverdenen».

Hva legger du vekt på når du fotograferer?

– Jeg legger stor vekt på helheten i bildet. At alt stemmer overens. Ofte er det bare en siste liten detalj som gjør bildet perfekt.

Hva slags bryllup drømmer du om å forevige?

– Et bryllup høyt, høyt oppe på en fjelltopp, midt inni jungelen eller på en stor isbre – fantastisk å kunne få skape et annerledes bryllupsbilde på en spennende lokasjon.

Hvilken del av bryllupet liker du best å fotografere?

– Jeg er kjempeglad i å være «flua på veggen» som beveger seg rundt og fanger de små verdifulle øyeblikkene. De som man så gjerne vil huske, og ta frem igjen og igjen. Blikkene, smilene, de små detaljene som det er lagt så mye arbeid ned i, forberedelsene og den spente og forventningsfulle stemningen før kirkedøra åpnes og bruden kommer til syne for første gang. Det er veldig stas å få lov å «fange» disse øyeblikkene.

 Men om jeg bare skulle velge EN del av dagen, tror jeg det måtte blitt selve bryllupsbildene.

Hvordan vil du beskrive din stil som fotograf?

– Jeg liker bilder som vekker tanker og følelser. Bilder med en historie bak. Jeg liker det nære, direkte og ærlige, samtidig som jeg er tiltrukket og fascinert av en «pyntet fantasiverden».

Hvilke forberedelser er viktig for deg i forkant av et bryllup?

– Det er viktig for meg å få et møte med brudeparet i forkant av bryllupet slik at jeg kan danne meg et ordentlig bilde av hva de ønsker, og om det er noe spesielt de ser for seg. Jeg synes også det er fint å bli litt kjent på lokasjonen hvor brudeparet ønsker å ta bildene. Når jeg har fått tatt en titt på stedet og sett hvordan lyset faller, kan jeg allerede da begynne å tenke på forskjellige oppsett og bygge bildene. En backup-plan – i tilfelle litt uheldig vær – må også være på plass.

 Har du noen tips til kommende brudepar som skal bli fotografert?

– Nyt dagen og øyeblikkene. Når dagen endelig kommer, flyr den avsted! Slapp av, og vær dere selv. La fotografen få vite akkurat hva dere liker, og hva dere ser for dere.

Aina Regina Photography
Facebook: AinaReginaPhotography
Instagram: @ainaregina

Aina Regina Photography

Foto: Selvportrett

Skriv din kommentar