Marie og Peder – den første planleggingen

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Planning a wedding

Lykkerusen over å ha forlovet meg med bestevennen min, var helt ubeskrivelig. De påfølgende dagene besto stort sett av smil og latter, en haug hyggelige telefonsamtaler og en god del dagdrømming. Vi hadde god tid disse dagene, så vi snakket mye sammen om hvordan vi ønsker at dagen vår skal se ut, men også om hvor mye vi gleder oss til selve ekteskapet. Dermed ble dagdrømmingen sakte, men sikkert, om til relevant, realistisk og innmari hyggelig planlegging.

Vi ønsker at det skal være fint, inspirerende og virkelig gøy å planlegge bryllupet vårt. Derfor har vi valgt å gi oss selv god tid på å gjennomføre noen ting – dekor, meny, ønskeliste, antrekk, blomster – for å nevne noe. De fleste avgjørelsene trengs ikke å tas med en gang. Men det er likevel noen få ting man bør ta stilling til tidlig: dato for dagen, hvor vielsen skal finne sted og et festlokale dere digger. Er dere tidlig ute med dette, er dere sikre på å få det som dere vil.

Her kommer et innblikk i hvordan vi tenkte da vi tok disse avgjørelsene, og noen spørsmål som er greie å stille seg selv underveis.

 

  • Dato for dagen

Hva slags bryllup har dere sett for dere? Når på året står deres ”drømmebryllup”? Personlig syns jeg at et sjarmerende høst- eller vinterbryllup kan være vel så vakkert som et frodig sommerbryllup. Vi ønsket likevel å sette bryllupsdatoen vår i deilige juni. Både for å unngå å bruke hele neste sommer til bryllupsforberedelser, men også for å styre unna fellesferien, slik at vi får med oss alle gjestene før de drar på ferie. Pluss at juni bare er en så vidunderlig bra måned.

  • Vielsen

Aller først må dere bestemme dere for om dere ønsker å holde seremonien deres borgerlig, eller om dere vil ha et tradisjonelt kirkebryllup. Jeg var i et fantastisk fint bryllup i sommer, hvor vielsen fant sted på Tinghuset i Oslo, og det var virkelig fint og høytidelig. For oss var likevel ikke spørsmålet så vanskelig. Vi har alltid sett for oss at vi skal gifte oss i kirken. Det finnes så mange nydelige kirker, så med mindre man har drømt om en spesiell kirke, er det bare å begynne jakten. Husk å ta stilling til at dersom dere ikke er medlemmer av statskirken, eller ikke er bosatt i den tilhørende kommunen, kan det koste noe å bruke kirken. Vi hadde egentlig bestemt oss for kirke, men valgte å bytte, nettopp fordi den kostet en liten formue for oss, siden vi ikke er medlemmer av statskirken. Vi landet derimot på kirken som tilhører kommunen jeg er oppvokst i: En nydelig, hvit, stor, katedral-lignende kirke med fantastisk vakker utsikt. Drøm.

  • Festlokale

Hvordan ser drømmebryllupet deres ut? Her finnes det uendelig mange gode løsninger: Romantisk og landlig låvebryllup, høytidelig på herregård, lite og intimt, stort og lyst. En lur idé er å tenke noe gjennom hvordan dere ønsker å pynte når dere ser på forskjellige lokaler. Noen lokaler har begrensede muligheter i forhold til hvilke farger som går igjen i rommene. Personlig ønsker vi å kunne sette vårt preg på lokalet, med akkurat den dekoren og de fargene vi liker best, uten at lokalet begrenser oss. Derfor fant vi et stort, hvitt lokale som vi skal gjøre vakkert! Et lyst lokale er også en stor fordel med tanke på bildene som tas i løpet av kvelden. Dersom dere ønsker noe lyd- og lysrigg, kan det være lurt å undersøke mulighetene for dette i forskjellige lokaler.

Still dere selv relevante og enkle spørsmål underveis om hva dere ønsker, og hold dere til avgjørelsene dere tar. Da blir alt så mye lettere. Så fort disse punktene er satt, kan den morsomme planleggingen begynne, og den kan dere ta dere bedre tid med.

La planleggingen begynne!

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Planning a wedding

Foto: Nordiske Bryllup / Marta Sørensen

Skriv din kommentar