Liza og Sven Erik

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway

Liza og Sven Erik giftet seg 1. februar 2014, knappe 6 måneder etter forlovelsen i Barcelona. Det var nydelig vintervær med snø på bakken og sol på himmelen da paret ga hverandre sitt JA i Gamlebyen kirke i Fredrikstad. Den påfølgende middagen ble holdt i Bombardersalen, også beliggende i Gamlebyen. Omgivelsene i Gamlebyen ga fine rammer for fotografering mellom vielsen og middagen.

Brudeparet ønsket seg et intimt og avslappet bryllup. De bestemte seg for å prioritere venner fremfor slekt. Ved siden av foreldre og besteforeldre inviterte de derfor bare noen få onkler og tanter. Siden de ønsket et intimt bryllup, ble grensen satt til 60 gjester.

Liza og Sven Erik ønsket at dagen skulle bære preg av dem, og av hvem de er. De ville ha det jordnært og naturlig, med «skog» som tema. Fargene grønt, gull og hvitt ble et naturlig valg. De brukte mye tid på å lage det meste fra bunnen av. Til invitasjoner, programmer, bordkort, mat- og dessertskilt brukte de et grått, resirkulert kartongpapir og vintage skrivemaskin font. Invitasjonene ble laget som «troll-i-eske», der selve innbydelsen spratt ut av en liten pappeske når man trakk ut en trepinne. Programmet for vielsen var en gråpapir-pose med programmet trykket på. Posen inneholdt lovehearts, såpebobler og tissues med merkelappen: «Til gledestårer».

Artikkelen fortsetter under bildene.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway
Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway
Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, NorwayNordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway
Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway

Festen var i Bombardersalen – en nesten kvadratisk sal – med tykke, hvitmalte murvegger og kraftige trebjelker i taket. De mange vinduene var dype og veldig sjarmerende, med plass til dekorasjoner og lys. Gjennom hele høsten jaktet de på messinglysestaker i ulike størrelser og raidet alle loppemarkeder de kom over. Salen ble pyntet med 150 levende lys i ulike former og fasonger, samt lyslenker og vimpler i taket. Sven Erik ønsket et ekte tre og samlet blader på høsten. Disse ble tørket og lakket i gull og limt til et stort bjørketre som fikk plass midt i lokalet – mye jobb, men absolutt verdt strevet! Bordkortene var små trær, som gjestene i etterkant kunne plante som et minne. De bestilte 70 trær, men det kom ved en feiltakelse 180 stykker, så disse små trærne fikk plutselig en sentral plass i lokalet.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, NorwayNordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway
Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway
Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway
Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway
Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway

Siden brudeparet ønsket en avslappet stemning i bryllupet, ble det servert tapas. Da kunne gjestene selv velge det de ville ha, spise så mye de ønsket, og festen ble ikke så stillesittende. Brudgommens mor lagde 50 liter med hjemmelaget saft, som ble servert i karafler med spesiallaget etikett i samme font og resirkulerte papir som bordkortene. Til dessert gikk de også for en tapasvariant med 7 ulike desserter laget i små glass, slik at man kunne smake litt av alt. Brudens mor lagde desserten. Kakebordet inneholdt alle parets kakefavoritter samt store mengder smågodt og potetgull. Kakene ble laget av venner og familie, og makronene ble bestilt hos Choco Loco i Fredrikstad. Bryllupskaken ble laget av brudens tante og var uten tvil et av dagens høydepunkter.

Artikkelen fortsetter under bildene.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, NorwayNordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway

Et av brudeparets råd for et vellykket bryllup er å ha en god pause midt i festen. Og som man kan se av bildet, ble det god stemning av en sigar i vinterkulden.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, NorwayNordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway

Et elegant og gjennomført bryllup, der kreativiteten og de små detaljene virkelig skinner igjennom!
Takk til Liza og Sven Erik som delte sin dag med oss her i Nordiske Bryllup!

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - Winter wedding, Norway

Liza: Alfred Angelo brudekjole fra Kristins Brud / Vintage pels / Vagabond pumps / Rosa Hunter støvler / Hvite Snowjogs

Sven Erik: Blå Acne dress / Hugo boss skjorte / H&M sløyfe / Håndlagde Wharfdale sko fra Loake’s i England

 

Foto: Ruben Stensrud

4 Comments

 • oktober 28, 2014

  Marit

  Utrolig mange gode ideer. Inspirerende!

 • januar 17, 2015

  Hilde

  Er det noen som kan fortelle meg hvor brudens slør er kjøpt? Helt helt nydelig! 🙂

 • januar 18, 2015

  Charlotte

  Ja, helt enig! Det var veldig nydelig! Sløret er kjøpt hos Kristins Brudesalong på Frogner 🙂

 • februar 13, 2016

  Mona Andresen

  Hei!
  Super fint bryllup! Vi skal gifte oss i gamlebyen til sommeren og festen skal vi ha på Bombardersalen. Hadde det vært mulig å kontakte Liza eller mannen på Mail?

  Takk for svar! ????

Skriv din kommentar