Gjør det selv – lavendelkrans

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - DIY Lavender flower crown

I lavendelserien har vi nå kommet til en krans du lett kan lage selv. Blomsterkrans i håret er en populær trend i bryllupsverdenen akkurat nå og ser ikke ut til å gå av moten med det første.

Denne kransen har jeg laget av en lavendelstaude jeg har i hagen. Ønsker du å stå brud med en lignende krans, er det ekstra hyggelig om blomstene kommer fra din egen, eller kanskje din bestemors hage. Den store fordelen med å bruke lavendel i en krans er at den er holdbar flere dager i kjøleskapet (dessuten er den fin å tørke i etterkant). Er du klar for å lære fremgangsmåten?

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - DIY Lavender flower crown

Til dette prosjektet trenger du ca. 80 cm med hemp, tang, ståltråd og en god bunt med lavendelblomster og -kvister.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - DIY Lavender flower crownNordiske Bryllup / Nordic Weddings - DIY Lavender flower crown

Start herligheten med å feste en blomst ca. 20 cm inn på hempen. Du skal nå feste annenhver kvist og blomst inntil du oppnår ønsket lengde. Jo høyere opp på blomsten du surrer ståltråden, jo mindre sprikete blir kransen.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - DIY Lavender flower crown

Avslutningsvis har jeg festet en blomst «mot kjøreretningen» slik at endene blir så like som mulig. Fest ståltråden godt og kutt deretter av de overflødige stilkene. Du sitter herved med en ferdig krone av lavendel i hendene dine.

Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - DIY Lavender flower crownNordiske Bryllup-lavendelkrans-5Nordiske Bryllup / Nordic Weddings - DIY Lavender flower crownNordiske Bryllup / Nordic Weddings - DIY Lavender flower crown

 

Foto: Nordiske Bryllup / C.W.Rosenhoff
Modell: Rebecca Espevoll

Skriv din kommentar