Fotograf Irene Lovund

IMG_3059

Irene Lovund er både bryllupsfotograf og grafisk designer, og bor for tiden i Ålesund. Hennes lidenskap for foto kom etter å ha vært omringet av venner med denne interessen. Hun bestemte seg til slutt for å prøve det ut selv, og vi er så heldige å få vise dere noen av øyeblikkene hun har fanget.

Hva kjennetegner dine bilder?

– Jeg elsker stemning og følelser. Å få dette med på bildene er nok det viktigste for meg, og en av mine største utfordringer til meg selv. Det er en dag som er fylt med så mange følelser. Når en ser på bildene i etterkant, er det nettopp det en ønsker å gjenoppleve – følelsene. 

Om et bilde er perfekt fotografisk, er ikke dét det aller viktigste for meg. Derimot hvis jeg klarer å skape den spesielle stemningen i bildene mine, har jeg lykkes.

Hva slags bryllup drømmer du om å forevige?

– Å få fotografere et overlykkelig brudepar som tør å vise sin egen stil og ha et bryllup som virkelig er utenom det tradisjonelle, er nok drømmen. Men om det i tillegg var i Italia eller Frankrike på en nydelig vingård om kvelden, mens solen laget lange skygger, hadde jeg kanskje selv betalt for å få fotografere det.

Hvilken del av bryllupet liker du best å fotografere?

– Jeg elsker portretter. Det er den artigste delen av dagen. Ofte er dette den eneste tiden paret får sammen alene, uten massevis av folk rundt. Jeg kjenner meg svært priviligert hver gang over å få tilbringe denne spesielle tiden, på en så spesiell dag sammen med brudeparet.

Stemningen under forberedelsene er også veldig artig, og jeg liker godt å være der for disse bildene også.

Kan du nevne en styrke du har som bryllupsfotograf?

– Folk sier gjerne at de føler seg avslappet på fotoshoot med meg. Ofte hører jeg før bryllupet at de ikke egentlig liker å bli tatt bilder av. I etterkant forteller de at det faktisk var gøy og overraskende komfortabelt. Dette er kjempeviktig for meg, spesielt siden det å bli tatt bilder av er en så stor del av dagen.

Har du noen tips til kommende brudepar som skal bli fotografert?

– Å være forelska og å tørre å vise det, er den beste “sminken” en kan ha på en sånn dag. Lykkelige folk smiler og ler mer og er mer naturlige, og disse ser derfor best ut på bilder. Vær mentalt tilstede på dagen deres, og fokusér på hverandre og hva dagen egentlig handler om.  

www.irenelovund.com
Instagram: @irenelovund

michaelaphoto.com

Skriv din kommentar